Celtic kan juble for finaleplass etter en overbevisende 4-0-seier.

Kristoffer Ajer spilte hele kampen for Celtic, som tidlig tok kommandoen på Hampden Park søndag. Tom Rogic sendte Brendan Rodgers' Celtic-mannskap i føringen etter 22 minutters spill. Callum McGregor doblet sju minutter før pause.

• Fikk du med deg denne? Kristoffer Ajer høster lovord fra trener Brendan Rodgers:

Seks minutter etter hvilen ble vondt til verre for Rangers. Da fikk nemlig Ross McCrorie rødt kort og Celtic straffe. Moussa Dembélé omsatte straffesparket i mål til 3-0 for de grønn- og hvitstripete. Oliver Ntcham fastsatte sluttresultatet til 4-0, også han fra straffemerket.

Rangers maktet ikke å mobilisere til en snuoperasjon med én mann mindre på banen, og Celtic kunne dermed kontrollere inn til en komfortabel seier.

Celtic møter Motherwell i finalen. Sistnevnte slo Aberdeen 3-0 i den andre semifinalen (lørdag).