Ukraina pøste på og skapte en rekke store sjanser i den første omgangen. Likevel måtte de vendte en halvtime før Andrej Jarmolenko fikk pirket ballen i mål fra kloss hold.

Scoringen var hakket enklere enn perlen han leverte mot Nederland. Ukraina fortsatte å kjøre på. Fem minutter etter 1–0-scoringen dyttet Jarmolenko en pasning gjennom til Jaremtsjuk, som doblet ledelsen.

– Ukrainerne er i ferd med å bli publikumsfavoritter, kommenterte NRK-ekspert Carl-Erik Torp underveis.

Nord-Makedonia virket mer eller mindre sjanseløse, men ved pause tok trener Igor Angelovski grep.

De to byttene gjorde at rødtrøyene fikk mer initiativ i kampen. Ti minutter ut i omgangen gikk veteranen Goran Pandev i bakken og fikk straffespark.

Georgij Busjtsjan reddet det første forsøket fra Ezgjan Alioski, men Leeds-spilleren satte selv inn returen.

Dermed hadde kun én av fire straffer gått i mål så langt i turneringen. Mens Gareth Bale (over mål) og Pierre-Emile Højbjerg (keeperredning) begge bommet, er Cristiano Ronaldo foreløpig den eneste som har scoret fra krittmerket.

RETURSCORING: Ezgjan Alioski bommet den første, men satte den andre. Foto: Vadim Ghirda / AP Pool

Med ti minutter igjen av kampen fikk den argentinske dommeren Fernando Andrés Rapallini på øret at han burde titte på en situasjon.

Ruslan Malinovskyjs frispark traff en arm og Rapallini pekte på straffemerket etter å ha tittet på videobildene.

Malinovskyj tok straffen selv, men heller ikke han klarte å sette ballen i mål. Dimitrievski gikk riktig vei, og dermed er straffeuttellingen i årets EM nede i 20 prosent treff.

Nord-Makedonia presset på og hadde noen gode muligheter på tampen, men Ukraina slapp med skrekken.

– De vant fortjent, mener eks-landslagsspiller Melissa Wiik i NRKs studio.

For Nord-Makedonia er håpet om avansement etter all sannsynlighet knust.

BOM: Det er ikke mange som har bedre skuddbien enn Ruslan Malinovskyj, men fra ellevemeteren lyktes han ikke. Foto: Vadim Ghirda / POOL / AP POOL