Bravo sikret seriemesterskapet allerede lørdag med sesongens 13. strake seier 29-17 hjemme mot THK.

Det betyr at håndballjentene er klare for opprykkskvalik 10.-12. april.

– THK gjorde en god 1. omgang, men vi fikk rettet opp i spillet vårt i 2. omgang, spilte godt forsvar og var der vi skulle være, sier Bravo-trener Marie Gerbron.

Strålende Eriksen

Tromsø HK åpnet forrykende og ledet 0-4 etter seks minutters spill, men Bravo slo tilbake og ledet 13-11 til pause.

I 2. omgang fulgte lagene hverandre til 14-14, men så var det bom stopp for det unge THK-laget.

13 strake Bravo-mål førte de opp til 27-14 i kampen som endte 29-17.

Bravos førstekeeper, rumenske Simona Raileanu (30) sto 1. omgang, men i 2. omgangen kom 19 år gamle Hege Henrikø Eriksen inn og slapp inn kun seks mål.

– Hege har virkelig tatt steg. Hun var ute for to år siden med en ankelskade og brukte fjoråret på å komme tilbake på Bravo 2 før hun ble med i kvaliken på tampen. I år har hun virkelig pushet Simona om plassen på laget og det har gjort Simona bedre. Vi har tre gode keepere nå og keeperprestasjoner er ofte det som bikker den ene eller andre veien i en kvalik, sier assistenttrener Per-Christian Johansen.

– Hege spilte en god kamp, men det var også en konsekvens av et godt forsvar. De er veldig forskjellige keepere, så vi kan alltid vurdere ut ifra motstander hvem vi velger, sier Gerbron.

Ønsket THK-spillere

Bravo HK forsøkte å hente flere THK-spillere i januar, men fikk nei.

Johansen innrømmer at de gjerne skulle hatt Guro Kristoffersen Lysnes og Ingrid Kildalsen med i kvaliken.

– Vi forsøkte å hente dem i januar, men de ville være i THK ut sesongen. Sessverre, men vi må respektere at de vil fortsette i THK. Vi ser det er gode spillere og vi skulle gjerne hatt to-tre spillere fra THK som kunne gitt oss bredde i troppen, spesielt nå som vi skal inn i en tøff kvalik, sier Johansen.

Sist lagene møttes ble det 16-34.

– Vi var med lenge, men vet de er et bedre håndballag og kom til å vinne til slutt. De fikk justert forsvaret og vi gjorde mange feil, men alt i alt er vi nærmere i dag og leverer en bedre kamp enn sist, sier THK-trener Einar Sparboe Lysnes.