Jakob Ingebrigtsen gjennomførte 24 knallharde 200-metere opp Buggelandsbakken lørdag. Lillesøster Ingrid på vei ned for å gjøre samme øvelse. Jakob Ingebrigtsen gjennomførte 24 knallharde 200-metere opp Buggelandsbakken lørdag. Lillesøster Ingrid på vei ned for å gjøre samme øvelse. Foto: Egil Ø. Nærland

Jakob Ingebrigtsen: – Vi løper på Bislett og håper på sesong fra august til oktober

Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen stiller på startstreken når Bislett Games i spesiell form blir avviklet 11. juni.

– Jo, vi skal være med, bekrefter Henrik og Jakob Ingebrigtsen overfor Aftenbladet.

Det har vært litt fram og tilbake med deltakelsen i stevnet der Karsten Warholm blant annet blir med for å løpe den uvanlige distansen 300 meter hekk.

Ingebrigtsen-brødrene peiler seg inn på å løpe litt mindre uvanlige 1000 meter og 2000 meter. Særlig 1000 meter blir ofte løpt i nasjonale og internasjonale stevner.

Håper på Monaco og Lausanne

– Vi løper på Bislett juni og håper at det blir internasjonal sesong i august, september og oktober.

– Det er ikke utenkelig at noen av de store stevnene i Diamond League som Monaco og Lausanne, blir flyttet til denne perioden, sier Jakob som forrige sesong gjorde enorm suksess med andreplass på 1500 meter både i fyrstedømmet og i Sveits (perset på 1500 meter til 3.30,16). Begge steder etter Timothy Cheruiyot.

– Opplegget på Bislett er ikke spikret, men ting tyder på at Jakob og Filip løper 1000 meter, mens jeg løper 2000 meter, sier Henrik Ingebrigtsen.

Eldstemann er også innstilt på at konkurransene fortsetter utover høsten.

– Vant til å løpe uten publikum

– Det blir kanskje en internasjonal karusell, og vi har ingen problemer med å løpe uten publikum. Det er jo mest sånn vi alltid har løpt. Dessuten idrettsutøvere generelt veldig opptatt av smittevern. Vi holder oss borte fra syke folk, og vi bruker antibac daglig, sier Henrik.

Treningskamerat Per Svela som deltar på Bislett hvis han blir invitert, mener heller ikke det skal være spesielt smittefarlig å arrangere friidrettskonkurranser.

– Særlig langdistanse skal være greit. Her blir det fort mange meter mellom løperne, 10 meterregelen minst, og skulle en være syk og stille til start, faller du fort, av mener Henrik Ingebrigtsen som har full tillit til folkehelsemyndighetene og nå sender sine to små jenter i barnehagen.