Vinneren kåres søndag kveld. Etter dag én leder 25 år gamle Viktor Hovland fra Ekeberg i Oslo jakten på golfens mest ettertraktede grønne dressjakke og førstepremien på 28 millioner kroner sammen med spanske Jon Rahm og amerikanske Brooks Koepka. Alle gikk på syv slag under banens par.

Hovlands runde inneholdt én eagle og fem birdies. I flight med golfhistoriens mest kjente og beste spiller, ikonet Tiger Woods (47), spilte nordmannen med selvtillit, ro og en sensasjonell presisjon. Til slutt slo 25-åringen den amerikanske superstjernen med ni slag.

– Jeg er stolt over kombinasjonen av ting, og det å spille med Tiger for første gang. Det var mye press, men jeg gledet meg åpenbart veldig. Å gå ut der og spille uten en eneste bogey, få en 65-runde og lene meg på nærspillet hele dagen, var veldig spesielt, sier Hovland i et intervju med arrangøren vist på Discovery.

Allerede på det andre hullet startet Oslo-karen å briljere.

En nydelig putt sendte ham rett i tet, med to under par. Deretter tok storspillet fra nordmannen fullstendig av. Med Tiger Woods som nærmeste øyenvitne leverte Hovland fem av åtte mulige birdier fra hull seks til 13.

Deretter fulgte fire strake par før trøbbel på det 18. hullet holdt på å ende med rundens første bogey, men 25-åringen berget par med en råsterk putt under stort press.

– Det er fint å få en god start, men hvis du prøver å presse for mye på enkelte steder, vil du bli straffet veldig fort, sier Hovland.

Før turneringen fortalte golfprofilen til Discovery at arbeidet de siste månedene har vært rettet mot denne uken, med et spesielt fokus på nærspillet. På de siste ni hullene fikk Hovland betalt for jobben han har lagt ned, da han flere ganger berget par etter å ha havnet i trøbbel.

– Det er ikke noe høyere press du får enn i denne turneringen. De stedene jeg bommet på «back nine» ... Vanskelighetsgraden blir ikke noe høyere enn de slagene. Å slå så bra slag i de tilfellene, det gir meg bare mer og mer selvtillit. Det er utrolig kult å se at all den harde jobbingen har gitt resultater, svarer Hovland på spørsmål fra Discovery.

Se hele resultatlisten her.

Discovery-ekspert og golfspiller Kristian Krogh Johannessen beskriver spillet til Hovland slik:

– Du går og kler av Tiger. Det blir ikke bedre. Jeg kan bare tenke meg følelsen han går med når han spiller med tidenes beste golfspiller, på det beste stedet å spille golf i verden. Det er surrealistisk, sier Johannessen.

– Vi må huske på at det fortsatt er torsdag, men det er helt utrolig.