Inter har gitt seg selv en knallstart i jakten på en plass i Champions League-finalen i Istanbul 10. juni.

Det tok bare ti minutter før Inter hadde tatt ledelsen mot byrivalen 2–0 i semifinalen - på et kokende San Siro i Milano med 75.000 på tribunen. Etter åtte minutter satte 37-åringen Edin Dzeko ballen i krysset etter en corner. Han hadde Davide Calabria på seg, men superveteranen Dzeko fikk en fot på ballen og leverte en praktfull scoring.

– Det føles veldig bra, spesielt siden det er et derby, sier Dzeko til BT Sport.

To minutter senere var det 34-åringen Henrikh Mkhitaryan sin tur, han tok med seg ballen og satte et skudd fra cirka ti meter rett i mål, etter et vakkert angrep.

– Det er en katastrofe og noe de aldri i livet hadde forutsett, sier Asmir Begovic, tidligere Milan- og Chelsea-spiller, på BBC om marerittstarten til de rød-sorte.

SCORING: Henrikh Mkhitaryan setter ballen forbi AC Milan-keeper Mike Maignan. Foto: CLAUDIA GRECO / Reuters

Og det kunne vært verre for Milan. Etter 16 minutter skjøt Hakan Çalhanoglu ballen i stolpen. Det ble en ellevill start på kampen.

– Vi kunne hatt flere mål, men dessverre må vi være fornøyde med to mål og håpe at vi scorer flere i andre kamp, sier Henrikh Mkhitaryan til Amazon Prime Italia.

– Vi må fortsatt gjøre en stor innsats for at vår drøm skal bli virkelighet, sier Inter-trener Simone Inzaghi. Han er bror av Milans finalehelt fra 2007, Filippo Inzaghi, som scoret begge målene i 2-1-seieren mot Liverpool.

Inter er siste italienske lag som har vunnet Champions League, det skjedde i 2010 med José Mourinho som manager.

Fra tribuneplass måtte Sveriges superstjerne Zlatan Ibrahimovic se sine lagkamerater slite voldsomt. Ibrahimovic ble også filmet i hyggelig passiar med den serbiske verdenseneren i tennis, Novak Djokovic, som var på plass for å se kampen før han skal spille storturnering i Roma til helgen.

Mange tidligere fotballstorheter fulgte kampen. AC Milan-heltene Paolo Maldini, Andrea Pirlo og Andrij Sjevtsjenko var to av mange som fikk kameralinsene mot seg flere ganger. Men de fikk lite å glede seg over.

PÅ FOTBALLKAMP: Novak Djokovic skal i aksjon i Roma Masters, men var på San Siro stadion onsdag kveld. Foto: Antonio Calanni / AP

Etter en drøy halvtime kunne både kampen og finaleplassen nesten vært avgjort. Det ble blåst straffe til Inter etter at Lautaro Martínez ble lagt i bakken i duell med Simon Kjær, men VAR reddet Milan. Etter å ha sjekket TV-bildene konkluderte dommeren med at det ikke var straffe.

Hvilke lag tror du møtes i Champions League-finalen?

Hjemmelaget hadde en mulighet til å koble seg på kampen da midtbanespiller Sandro Tonali traff stolpen etter 62 minutter.

Returkampen spilles på San Siro kommende tirsdag (de to Milano-lagene deler stadion). Manchester City tar imot Real Madrid på Ethiad onsdag.

Real Madrid og Manchester City spilte 1–1 i sin første semifinale tirsdag.