Det bekrefter trener Kjetil Knutsen overfor VG. Søndag tapte den regjerende seriemesteren to poeng i gullkampen da Strømsgodset holdt dem til 1–1 i Drammen.

Før kampen hadde en rekke spillere plager med kroppen. Berg, som måtte forlate banen etter 20 minutter med en kneskade, følte seg syk. Det samme gjorde Morten Konradsen (23), Sondre Brunstad Fet (24) og andre spillere i troppen. Fet måtte gi seg i pausen på grunn av sykdommen.

– Ja, vi har hatt litt i gruppen. Vi kan ikke bruke noe som unnskyldning. Vi er en stor gruppe som skal dra dette sammen. Noen ganger får du sykdom og skade. Det er en del av gamet, sier Knutsen til VG i dette intervjuet:

– Små marginer

Med deltagelse i Europa Conference League må Bodø/Glimt spillere flere kamper enn eliteseriekollegene. Etter den sensasjonelle 6–1-seieren over Roma torsdag kveld, mønstret Knutsen samme ellever mot Strømsgodset tre dager senere.

Flere av dem var da tvilsomme til start.

– Patrick og Sondre var usikre inn mot kamp. Men vi gikk for dem. Det var små marginer om de skulle bli klare. Sondre var nok mer preget enn Patrick, og begge måtte jo ut. Sånn sett fikk vi ikke så godt betalt, sier Knutsen.

Berg fikk en trøkk i kneet da han blokkerte et skudd fra Godset-spiss Fred Friday (26).

– Det var noe som knakk inni kneet der. Han kunne ikke fortsette. Vi må få tatt bilde og sjekket hva det er, sier Glimt-sjefen om Berg, som her halter ut fra Marienlyst Stadion.

Glimts landslagsspiller reiste hjem til Bodø etter kampen. Mandag opplyser Glimt at Berg mister kampen mot Molde. Skadeomfanget er fortsatt uvisst – men MR-bildene er mindre alvorlig enn fryktet.

Selv med sykdom og skadeproblemer nekter Knutsen å se negativt på at Molde-matchen er allerede på onsdag. I stedet fortsetter Knutsen mantraet med å se det positive i alle mulige situasjoner, noe han også har innprentet i hodet på spillerne sine etter at han overtok som Glimt-sjef foran 2018-sesongen. Før avspark leder nordlendingene serien med ett poeng. Syv runder gjenstår.

– Molde gjorde jobben mot Stabæk. Vi ligger som naboer på tabellen. Jeg tipper det er et ganske energifullt Molde-lag som vil fyre på alle sylindre. Vi gleder oss. Vi må tørre å angripe, og håndtere styrkene til Molde. Så har de noen svakheter, som alle lag, som vi vil straffe.

– Står litt på spill

Mens midtbanetrioen Berg, Fet og Konradsen er blant gutta som har slitt de siste dagene, melder kantspillerne Amahl Pellegrino (31) og Ola Solbakken (23) seg klare til «finalen» på Aker Stadion.

– Finale og finale ... Det er mange kamper igjen etter det, men det står litt på spill. Jeg hadde ikke tatt bort europacup for å bare ha serien og gullkamp der. Ja, takk – begge deler, sier Pellegrino i dette intervjuet:

Mot Godset scoret kantkollega Solbakken et verdensklassemål da han bøyde ballen i vinkelen fra utsiden av 16-meteren. Nå ser han frem til storoppgjøret mot tittelutfordreren fra Møre og Romsdal.

– Vi har en bra tropp, så vi er mer enn nok klare til den kampen, sier Solbakken til VG.

Avspark i Molde er klokken 20.00 onsdag kveld.