– Det var sinnssykt. To bra lag og det var kult å spille. Sikkert kult å se på også. Men til syvende og sist synes jeg vi fortjener å vinne, sier Oilers-spiller Tommy Kristiansen til TV 2.

Etter et sjansesløseri uten like måtte vertene fra «oljebyen» finne seg i å gå hele veien til 3. periode før pucken endelig gikk i nettet.

Ludvig Hoff sendte en liten stikker inn til Rob Bordson som banket inn kampens første mål.

Amerikaneren sendte DNB Arena til himmels, og Stavanger-fansen øynet håp om sin første NM-finale på fem år (de to siste sesongene har det ikke vært noen finale, på grunn av pandemien).

SENDTE OILERS I LEDELSEN: Rob Bordson sendte Stavanger Oilers i ledelsen i 3. periode. Foto: Carina Johansen / NTB

Minutter senere spilte Markus Søberg seg alene med Sparta-keeper Tobias Normann, men sisteskansen kom seirende ut av duellen.

Med et og et halvt minutt igjen på klokken tok Sparta ut keeperen sin i et desperat forsøk på å utligne.

– Det er et bra lag vi møter. En tøff arena å spille i, med bra fans. Men jeg synes vi gir det en fair sjanse, men det gikk ikke i dag, dessverre, sier Normann til TV 2.

Dessverre for gjestene resulterte det i at Oilers doblet ledelsen sin da Steven Whitney skøyt pucken mot åpent mål.

Det var spikeren i kisten for Sparta, som måtte se finalehåpet ryke.

DOBLET LEDELSEN: Steven Whitney satte inn 2–0-målet for Stavanger Oilers og doblet ledelsen til hjemmelaget. Foto: Carina Johansen / NTB

I finalen møter de Storhamar, som tok seg videre fra semifinalene etter 4–1 i kamper mot Stjernen.

Nå får lagene en drøy ukes pause. Stavanger møter i Storhamar hjemme i første finalekamp 2. påskedag.

Oilers vant Fjordkraftligaen med 105 poeng på sine 45 kamper i ligaen. Finalemotstander Storhamar endte helt nede på 6.-plass.