Paris Saint-Germain har stø kurs mot et nytt fransk seriemesterskap i fotball. Søndag ble Lille slått 2-0. Neymar scoret begge målene.

Etter å ha satt inn scoring nummer to på straffespark i annen omgang, løp brasilianeren rett bort til TV-kameraene og viste tallet 24 med fingrene. Det var etter alle solemerker en henvisning til Kobe Bryants ikoniske draktnummer.

Den amerikanske basketgiganten døde i en helikopterstyrt i California søndag.

Neymar ledet an for PSG mot Lille søndag. Foto: Foto: Michel Spingler / AP / NTB scanpix

Benyttet sjansen

2-0-seieren over Lille betyr at PSG nå har ti poengs luke til tabelltoer Marseille på toppen av tabellen i fransk Ligue 1.

Marseille måtte nøye seg med 0-0 mot Angers lørdag. Det ga Neymar og resten av Paris Saint-Germains stjernegalleri sjansen til å øke forspranget søndag. Den muligheten ble utnyttet til fulle.

En snau halvtime var spilt da Neymar fikk ballen servert like utenfor 16-metersstreken av lagkamerat Marco Verratti. Brasilianeren svarte med å svinge den opp i krysset bak Lille-keeper Mike Maignan.

Den nesestyveren klarte aldri Lille å reise seg etter.

I stedet gjorde Neymar sitt andre mål for dagen sju minutter ut i annen omgang.

Skummel episode

Tidligere søndag klatret Lyon til femteplass på tabellen med en sterk 3-0-seier hjemme mot Toulouse. Kameruneren Karl Toko Ekambi scoret det siste målet i det som var hans debut for den franske klubben.

Ekambi, som ble hentet til Lyon på lån fra spanske Villarreal nylig, kom inn som innbytter i første omgang etter en skremmende situasjon der lagkamerat Martin Terrier kollapset på banen uten forvarsel.

Den franske U21-landslagsspilleren fikk behandling, før han ble fraktet av banen på båre. I pausen opplyste Lyon at unggutten skal ha besvimt, men at han raskt hadde kommet til seg selv.