Champions League-finalen var akkurat over. Mange Lyon-spillere løp mot én person: Ada Hegerberg, som sto på knærne og knyttet nevene.

Snart var Hegerberg i bunnen av en hvit haug. Hun var midtpunktet i feiringen. Kanskje fordi hun var én av banens beste og scoret. Eller kanskje på grunn av forhistorien.

Bak triumfen ligger nemlig en dyster legebeskjed, et enormt stykke arbeid og et helt spesielt idrettshode.

– Hun er gal, sier lagvenninne Daniëlle van de Donk og gliser.

Lagvenninnen tvilte aldri

Det var i januar 2020 at Hegerbergs liv tok en brå vending.

Hun var for lengst en superstjerne, tidenes mestscorende i Champions League og flere ganger kåret til verdens beste spiller.

Men så røk korsbåndet på en Lyon-trening. «Sees snart», skrev hun på Twitter. Veien tilbake ble lengre enn som så.

For motgangen stoppet ikke. Først måtte hun opereres for et tretthetsbrudd i skinnbeinet i høsten 2020. Noen måneder senere fikk hun et tilbakefall.

Comebacket drøyet. Hegerberg har tvilt sterkt på om hun noensinne ville komme tilbake. Slik tenkte ikke lagvenninne Eugénie Le Sommer.

– Trodde du at hun ikke ville komme tilbake?

– Nei, sier Le Sommer til Aftenposten.

– Hvorfor ikke?

– Fordi jeg kjenner henne. Jeg vet hvordan hun er. Hun gir aldri opp. Jeg var sikker på at hun ville komme tilbake, men kanskje ikke på denne måten, sier Le Sommer, i henvisning til Hegerbergs dominante finaleprestasjon.

– En veldig tøff tid

Motstandsdyktighet. Og hardt arbeid.

Med de ordene beskrev Ada Hegerberg hvordan hun har kommet tilbake, i et intervju med DAZN lørdag kveld.

Hegerberg sier hun har brukt absolutt all tid på å kunne komme seg tilbake raskt – og enda sterkere. I Lyon er 26-åringens innstilling en inspirasjon for de andre, sier trener Sonia Bompastor.

– Hun er en kraftpakke. Hun er så profesjonell på og utenfor banen. Jeg er så glad på hennes vegne. Hun gikk gjennom en veldig tøff tid. Hun har måttet jobbe så hardt for å komme tilbake på dette nivået, sier Bompastor.

Da Hegerberg var ute, mistet Lyon tronen som verdens beste lag. Forrige sesong måtte den norske stjernen se på lagets første troféløse sesong på 15 år – uten at hun kunne hjelpe. Og fremtiden var dessuten uviss.

– Legene sa at hun kanskje ikke ville spille igjen. Men hun er så bestemt. I sport kan alt skje hvis du er sterk, sier Le Sommer.

Ada Hegerberg er dronningen av Champions League, akkurat som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har vært kongene på herresiden. Her løfter hun pokalen hun elsker så høyt. Foto: Vegard Grøtt, Bildbyrån

– En morsom karakter

Lagvenninnene mener Hegerberg var på sitt beste mot Barcelona. «Hun er én av våre ledere», beskrev trener Bompastor.

Den norske stjernen ga alt i hver eneste duell og jaget ballen. Med den var hun nådeløs, både da hun scoret 2–0-målet og la opp til 3–0-målet.

– Jeg er så glad for at hun spilte sånn i finalen, sier Daniëlle van de Donk.

Nederlenderen, som kom til Lyon før sesongen, mener Hegerberg har en fascinerende og flersidig personlighet.

– Hun er hundre prosent profesjonell. Hun gjør alt på riktig måte og i riktig rekkefølge. Hun gjør alt for fotballen. Men hun er også en gæren danser og en morsom karakter. Jeg liker henne godt, sier van de Donk.

Etter kampen hoppet og danset Hegerberg med lagvenninnene. Men hun viste også en annen side. Hun tok seg tid til å trøste motstandere, blant annet så hun rett inn i øynene til Barcelonas store stjerne Alexia Putellas og sa noen ord.

At fortvilelse kan bli til jubel, har hvert fall Hegerberg bevist selv.