– Det er i alle fall frustrerende, sier Brun til VG.

Han hadde sammen med Are Strandli medaljeambisjoner i fjorårets Tokyo-OL. Det endte med en dramatisk kantring i semifinalen.

– Hver gang jeg ser bilder av det får jeg vondt i magen. Det er ikke noe gøy. Det var brutalt, sier bergenseren ti måneder etter OL-nedturen.

Brun og Strandli startet samarbeidet i lettvekt dobbeltsculler allerede i 2007. OL ble Strandlis avslutning. Kristoffer Brun har bestemt seg for å satse videre mot Paris-OL i 2024. Men i tungvekt-klassen.

Han ble den nye «Olaf Tufte» i den norske dobbeltfireren. I avslutningen av karrieren fikk Tufte det ikke til å klaffe sammen med Martin Helseth, Erik Solbakken og Oscar Stabe Helvig. Det gikk ikke bedre med Brun i båten.

Norges nye landslagssjef Mark Emke har i samarbeid med roerne bestemt at båten skal oppløses.

– Jeg er enig. Vi er fire veldig gode roere. Det har å gjøre med kjemi at vi ikke lykkes, sier Brun.

Dermed gikk sist helgs verdenscup i Polen uten ham i den norske troppen.

TØFF OPPLEVELSE: OL endte ikke bra for Are Strandli (til venstre) og Kristoffer Brun. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Jeg har vært bortskjemt ved å ro med Are. Jeg har visst hva jeg har gått til på trening og har hatt det stabilt og godt. Nå har det vært ganske krevende, beskriver bergenseren som i tillegg til OL-bronse vant både VM- og EM-gull med Are Strandli. Hans 11 internasjonale medaljer tangerer Olaf Tuftes totale antall.

Kristoffer Brun rodde sist lørdag i stedet dobbeltsculler sammen med Jonas Juel i Christianiaregattaen på Årungen. Duoen endte over 20 sekunder bak hans tidligere kompanjonger i dobbeltfireren – Solbakken og Helvig – som fra før har en 10. plass i VM sammen. Men søndag rodde Brun med Oscar Helvig på en bedre tid enn Solbakken/Helvig.

Nå skal kortene legges på nytt frem mot verdenscupen i Sveits (8.-10. juli), EM i Tyskland (11. – 14. august) og VM i Tsjekkia (18.-25. september). Norge stiller ventelig med en nykomponert dobbeltsculler og dobbeltfirer i Luzern i neste måned.

– Det er åpent. Alle vil i den beste båten. Det er mange habile roere som vil ha en plass. Det handler å sette sammen den båten som kan gå best, beskriver Brun.

Han har i en årrekke pint vekten ned i 70 kg for å ro i lettvektsklassen. Han er ikke lysten på å gå tilbake til slankeregimet.

– Nei, det er litt krevende med å redusere vekt. Dessuten er noe av motivasjonen å se om man også kunne få det til i tungvekt. Jeg tror det finnes potensial i gruppen og jeg innbiller meg at jeg kan ha noe å bidra med.

Brun/Strandlis etterfølgere Ask Tjøm og Lars Benske vant verdenscupen i Poznan sist helg.

– Jeg unner dem å få det til, sier Kristoffer Brun, som også er europamester i singlesculler lettvekt.