Ifølge troverdige David Ornstein i The Athletic skal nemlig Chelsea være i det han omtaler som «konkrete samtaler» med Barcelona rundt en overgang for midtbanespilleren.

Dialogen med Barcelona har etter rapportene gjort Chelsea positive med tanke på å lande signaturen til de Jong, som visstnok skal foretrekke London fremfor Manchester.

I midten av juli hevdet The Athletic at Manchester United og Barcelona hadde kommet til enighet over en overgangssum på opp mot 85 millioner euro for de Jong, men at nederlenderen fortsatt ikke hadde bestemt seg.

– Status for Manchester United er at de har fått grønt lys fra Barcelona, så virker det som de Jong ikke har gitt et svar. For mange så tolkes det som et nei. Det er absurd for Manchester United, siden Ten Hag har et så godt forhold til De Jong, sier journalist i United.no, Eivind B. Holth, til VG.

– Nå sitter Manchester United egentlig bare på gjerdet og venter. Så kommer rapportene om at Chelsea er i samtaler. For at vi vet setter Chelsea seg bare på gjerdet sammen med Manchester United. Spørsmålet er om de faktisk har fått indikasjoner fra de Jong. Sånn jeg leser situasjonen så venter egentlig bare alle på de Jong.

De Jong ble hentet til Barcelona sommeren 2019. Da kom han fra Ajax, der han spilte under nåværende Manchester United-manager Erik ten Hag.

The Atheltic og andre britiske medier har flere ganger i sommer omtalt de Jong som Ten Hags hovedmål i hans første overgangsvindu i sjefsstolen på Old Trafford.

– Det er to prikker på terningen som forsvinner hvis man skal vurdere overgangsvinduet. Det mangler den kremsigneringen. Det er ingen tvil om at de Jong har stått øverst på ønskelisten. Det vil være en smell hvis man har brukt hele sommeren på å signere en spiller som ikke vil komme, sier Holth.

– Så får vi se om de har noen alternativer på blokka som er mulig å jobbe frem. Ten Hag og ledelsen har vært veldig tydelig på at de spilleren som kommer inn skal være riktig for klubben. De kommer ikke til å hente inn et andre- eller tredjevalg. Vi får vente med vurderingen til overgangsvinduet er stengt, men det er klart at å jage en spiller som ikke har lyst vil være en skikkelig smell.