Lillestrøms Emilie Bosshard Haavi (29) og Vålerengas Synne Jensen (25) har begge scoret åtte mål på de første åtte kampene av sesongen.

– Det er litt over forventning egentlig. Det er flere mål enn jeg scoret i hele fjor, så det er gøy at det har løsnet litt, sier Haavi til VG.

Lillestrøm-angriperen prikket inn fem mål for de gulkledde i 2020-sesongen. På spørsmål om toppscorertittelen er et mål, er Haavi beskjeden i svaret:

– Ja, det hadde jo vært gøy, men det er ikke et personlig mål. Vi har som lag scoret veldig mange mål, så det er bra.

Begge kvinnene snitter på ett målpoeng per kamp, noe som er soleklart best i ligaen.

– Det får være ambisjonen å opprettholde det. Å bidra med målpoeng er viktig, men om det er mål eller assist er ikke så farlig, sier Haavi.

«Fugla» har vunnet sine to siste kamper og ligger på fjerdeplass på tabellen, seks poeng bak ledende Rosenborg.

– Vi tar en kamp av gangen. Vi ligger litt bakpå nå, så kampen mot Vålerenga blir veldig viktig, sier toppscoreren og fortsetter:

– Det har bygget seg opp litt for vår del, særlig etter kanarifansen begynte å bli en del av oss også. Vi kjenner at det betyr litt ekstra når vi møter Vålerenga.

Jensen forteller at heller ikke hun har noe stort mål om å bli toppscorer.

– Først og fremst tenker jeg på kampen. Jeg er sykt gira på å vinne den. Også er det jo ekstra gøy å score mot Lillestrøm, sier Jensen til VG.

Vålerenga-spilleren har også levert langt bedre enn fjoråret, hvor hun noterte seg med kun tre mål.

– Jeg får prøve på å holde snittet oppe på ett mål per kamp, men det er vanskelig, forteller Jensen og snakker videre om det kommende derbyet:

– Det er veldig morsomt å spille de kampene. Vi kjenner det litt ekstra. Også er vi ikke helt fornøyd med de siste kampene, så vi er sugene på seier nå.

Oslo-klubben kommer fra to sure tap: hjemme mot Rosenborg (1–2) og borte mot Sandviken (3–0).

PS! Kampen spilles onsdag kl. 19:45. Den vises på Direktesport.no og NRK2.