– Det har vært en følelsesladd dag, kanskje mer enn man tør å innrømme. Jeg prøvde å se på det som en vanlig kamp, men det er spesielt og stort for meg å komme tilbake hit, sa Zucarello.

– Du virket ganske preget da du fikk hyllest på storskjerm (video med Zucca-øyeblikk) og alle reiste seg på tribunen?

– Ja, jeg jobber med tårene der. Dette er noe jeg kommer til å sette pris på for alltid. Man vet ikke helt hvordan man skal reagere. Fansen her har støttet meg hele veien, sa nordmannen i trøye 36.

– Er det rart å være tilbake her og i bortegarderoben?

– Ja, selvfølgelig. Jeg har jo ikke vært her før. Alt er nytt og jeg var litt preget av det i starten, men nå er det over, sa Zuccarello.

Hvis det ikke var for all fansen som ventet utenfor iført hans trøye med nummer 36 på ryggen, så var det i hvert fall en spesiell stemning under oppvarmingen og da spillerne entret isen. Flere hundre av fansen på Wilds sin banehalvdel ropte «Zuuuuuuuuuc» hvert femte minutt.

– Det var en dårlig kamp fra begge lag, ingen kom ordentlig inn i det. Nå er den over og vi må tenke på neste kamp, sa Zuccarello.

Zuccarellos Minnesota Wild ledet over New York Rangers til det var tre minutter igjen, men endte med 2-3-tap på overtid.

Mats Zuccarello hylles på gamleisen Madison Square Garden i New York for første gang siden han ble solgt til Minnesota Wild. Foto: Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Best ut

Hjemmelaget i New York kom best ut, med scoring i 15. minutt av første periode. Brady Skjei overlistet flere spillere før han klinte pucken i nettet, en suser nesten fra blueline. Med 1-0 til pause så New York-laget til å ha ganske godt grep på kampen, og i neste periode var skuddstatistikken helt på deres side. Det er imidlertid målene som teller. Den eneste som besørget i et slikt i den perioden, var Wild-spiller Zach Parise. Etter et imponerende forarbeid av Kevin Fiala, satte Parise inn 1-1-målet knapt tre minutter før pause i oppgjøret.

I tredje periode var det gjestene som skulle ta ledelsen, med nettkjenning fra Ryan Donato etter nøyaktig 10 minutter. Drøyt sju minutter senere utlignet Chris Kreider til 2-2 i overtallsspill, etter at Ryan Hartman var utvist i to minutter. Uten flere mål i ordinær tid, gikk kampen til overtid, og da var det til slutt Tony DeAngelo som scoret vinnermålet for Rangers.

Fansen sørger for at Mats Zuccarello får med seg at han ikke er glemt. Foto: Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Rørende hyllest

Mandag ble det for øvrig vist en hyllestvideo på skjermene på Zuccarello sin gamle hjemmebane Madison Square Garden med høydepunkter fra hans tid som Rangers-spiller fra 2013 til 2019. En tydelig beveget 32-åring fulgte med, og mindre rørt ble han ikke da videoen var over, ordene «Thank you Zucc!», ble stående på skjermene, og et samlet Rangers-publikum reiste seg og jublet for ham.

– Det er så man får frysninger på ryggen. For et forhold han fikk til folk i New York, kommenterte TV-reporterne som ventet på siste periode.

Mange tap

Zuccarello var på isen i 14 minutter og 48 sekunder på mandag. Han fikk ikke markert seg så mye som han har gjort den siste tiden, hadde kun et skudd på mål og var ikke direkte involvert i noen av scoringene.

Zuccarello og Wild har hatt en tung start på sesongen. De siste ukene har det gått litt bedre, men i mange kamper vil det seg ikke helt, tross relativt godt spill, som på mandag kveld.

Klubben har tapt 15 av 23 kamper så langt.

Kampen mot Rangers var lagets annen strake tap etter forlengning på østkysten. Neste kamp er borte mot New Jersey Devils allerede onsdag.