Den katalanske storklubben var gruppevinner allerede foran mesterligaavslutningen hjemme på Camp Nou, men var likevel aldri i nærheten av å ta foten av gasspedalen. Midtbanespiller Turan hadde hovedrollen i overkjøringen.

Tre scoringer og én målgivende pasning ble 29-åringens formidable fasit. Dermed måtte Lionel Messi for en gangs skyld stille i skyggen av en lagkamerat.

Den lille argentineren gikk samtidig ikke målløs av banen. Allerede etter et drøyt kvarter fosset Turan rundt på kanten og fant Messi inne foran mål. Sistnevnte styrte ballen enkelt borte i lengste hjørne og satte fyr på fotballkampen på Camp Nou.

Turan-fest

Deretter handler det meste om Turan. Det tidligere Atletico Madrid-spilleren sto bak både 2-0, 3-0 og 4-0 og var en konstant plage for Gladbach-forsvaret. Et drøyt kvarter før slutt forlot kampens store spiller banen til fortjent applaus fra tribunen.

Barcelona-trener Luis Enrique benyttet mange av sine største stjerner i tirsdagens kamp til tross for at den var betydningsløs for utfallet av gruppespillet. Brasilianske Neymar var riktignok suspendert.

Klare for utslagsrundene var også Manchester City, og manager Pep Guardiola sendte ikke overraskende et svært reservepreget mannskap på banen mot Celtic. Kun Ilkay Gündogan og Leroy Sané var igjen fra laget som tapte for Chelsea i Premier League sist helg.

City-trøbbel

Mot Celtic fikk Guardiolas menn det tøft. Fra sidelinjen fikk tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers se laget sitt gå fryktløst til verks og ta ledelsen ved tidligere Manchester City-spiller Jason Roberts etter bare fire minutter.

– Vi kjenner kvaliteten hans. Han jobbet hardt og forsvarte seg godt, og jeg er glad på hans vegne, sa City-manager Pep Guardiola etter kampen.

Akkurat like lenge brukte City på å slå tilbake. Nigerianske Kelechi Iheanacho avsluttet strålende etter forarbeid av Nolito.

Mot slutten av første omgang ble gjestene snytt for det som lignet et klart straffespark da Roberts ble holdt igjen av Gaël Clichy. Dommerkvartetten lot imidlertid situasjonen passere.

Annen omgang forble målløs, og dermed endte det 1-1 i Manchester.

– Jeg er glad for at vi gjorde en god kamp. De erfarne spillerne hjalp de yngre, og det ble en god kamp, oppsummerte Guardiola.