Myrhol høres ganske optimistisk ut på telefonen fra Skjern i Danmark.

– Inngrepet var vellykket. Jeg har i eget hode satt meg en frist til 1. mars med å være tilbake i kamp. Så får vi se om det går. Nå kaster jeg ballen så mye jeg kan, men har ikke kontakt på banen med andre spillere. Jeg driver egentlig med en ny sesongoppkjøring. Det har jeg gjort flere ganger denne sesongen, sier Myrhol til NTB.

Etter flere måneder med tarmtrøbbel, måtte han opereres i magen like etter nyttår. En del av tarmen ble fjernet.

– Det var en ordentlig påkjenning for kroppen, sier Myrhol.

Bjarte Myrhol jubler etter at Norge tok seg til VM-finalen i januar i fjor. Foto: ANNEGRET HILSE, REUTERS / NTB SCANPIX

Hyller det norske laget

Inngrepet gjorde at veteranen ikke fikk spille EM, der det ble norsk bronse. Han fulgte det på avstand og besøkte ikke laget.

– Jeg håper gutta får den anerkjennelsen de fortjener etter dette. Vi vet alle at marginene er små i herrehåndball. Det Norge gjorde, var ordentlig bra, sier Myrhol.

Myrhol forteller om en tøff treningshverdag i Danmark. Han har mye som skal hentes inn igjen etter sykdomspausen.

Bjarte Myrhol under en landskamp for Norge mot Spania i oktober i fjor. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Vil til Tokyo

Han har drømt om å spille OL i mange år. Norge fikk en enkel kvalifiseringspulje i som spilles i Trondheim i april. To lag går videre, og Brasil, Chile og Sør-Korea er norske motstandere.

– Jeg har vært med på to tøffe OL-kval før og ikke lykkes. Derfor synes jeg det er litt fortjent at vi nå har fått en enklere gruppe. Jeg er også glad vi slipper å møte Spania, selv om jeg tror vi hadde slått dem hjemme i Norge, sier Myrhol.

Magnus Gullerud og Petter Øverby gjorde meget gode EM-innsatser i Norge og Sverige. Landslagssjef Christian Berge må trolig velge bort en av disse eller Myrhol i troppen, med mindre han velger å reise med tre strekspillere til Japan om Norge deltar.

OL-troppen er bare på 14 spillere mot 16 i VM og EM.

(©NTB)