Hviterussland – Norge 21–34 (10–17)

Norges oppvisning i den første omspillskampen i Brest gjør at onsdagens returkamp i Sotra Arena blir en oppvisning og en feiring av VM-billetten.

– Det var gøy å spille i dag, men i hjemmekampen skal vi vise oss fra en enda bedre side. Vi skal luke vekk noen feil bakover og være enda bedre framover, sa Heidi Løke til TV 2. Hun var norsk toppscorer med seks mål.

Norge ledet 17-10 ved pause. I 2. omgang dro de norske fra til 24-13 før hviterusserne slapp litt inn i kampen med fire scoringer på rad. Norge svarte og dro fra til 13 måls margin til slutt.

– Det svingte litt en liten periode i 2. omgang, og det handlet litt om konsentrasjon. I det store og det hele var det bra, og vi holdt dem nede på 21 mål som var vårt mål. Hviterussland er best når de får spille etablert, men vi fikk løpt litt med dem så de ble slitne, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

– Vi forberedte oss helt som vanlig og tok det på alvor, og da ble det storseier. Stort sett gjorde vi en god kamp, selv om vi slapp oss litt ned i noen perioder. Så lenge vi jobber oss ut av de periodene er det greit for meg, sa Stine Bredal Oftedal til TV 2.

Vilde Mortensen i skuddet i Norges storseier over Hviterussland i VM-omspillskampen i håndball fredag. Foto: Tatjana Zenkovitsj, EPA / NTB scanpix

Silje Solberg bidro til seieren med strålende målvaktsspill, og lagvenninnene herjet med hjemmelagets keeper. 11 norske spillere tegnet seg på scoringslista.

– Silje var god. Redningsprosenten i første omgang var vel over 50 prosent. Det er fortsatt noen ting vi kan jobbe med før returkampen, blant annet forsvarsspillet. Vi skal vinne hjemmekampen og få en god avslutning av kvalifiseringen, men vi har også muligheten til å disponere laget litt som vi ønsker, sa Hergeirsson.

VM-sluttspillet avvikles i november og desember, og VM-gull gir direkte plass i neste års OL som også avvikles i Japan. Også sølv kan holde dersom Frankrike eller Sør-Korea vinner VM, ellers må Norge spille OL-kvalifisering neste vår.

(©NTB)