I helgen hevdet Elvenes seg under Winter Cup i Narvik med gull i både lettvektsklasse og sparring.

– Lars Marius er en utøver jeg ønsker å trekke fram. Han har hatt en utrolig flott utvikling og ble nylig tatt ut til VM som første års senior, sier leder i Tromsø Taekwon-do-klubb Paul Mathiassen il iTromsø.

Elvenes var med i junior-EM i italienske Rimini i fjor og overrasket mange da han ble tatt ut til VM i Firenze nå som første års senior.

– Det var ingen som hadde forventet det, selv om han langt fra gjorde seg bort under EM i fjor. VM er i slutten av mai, men han kommer ikke til å reise fordi han har eksamen den uken. Lars Marius gjør rett i å prioritere skole siden han går siste året på videregående, men det er litt kjipt at han ikke kunne få flyttet eksamenen til uken før eller etter, sier Mathiassen.

Reiser alene

To Tromsø-utøvere var klar for taekwon-do-VM, men ingen kommer til å reise.

– Mats Mydland Olsen (19) er fra Tromsø, men konkurrer for en annen klubb siden han går på folkehøyskole, men heller ikke han kan reise fordi han skadet skuldra, så jeg blir eneste fra Tromsø som drar, siden jeg er en av landslagstrenerne, forklarer Mathiassen.

Han har selv vært med å plukke ut utøverne, men avviser favorisering.

– Jeg skjønner jo at jeg ikke er helt objektiv, men det siste året har vi hatt en master fra Nederland som har tatt den endelige avgjørelsen, så at han har sagt seg enig, gjør uttaket enda bedre, sier Mathiassen.

Flust med gull

Blant 130 deltakere i Winter Cup i helgen bemerket Tromsø taekwon-do-klubb seg med flere gode plasseringer blant de 17 deltakerne.

Rasmus Johansen tok gull i tung vektklasse i sparring for senior herrer med sort belte. Roy Erling Karlsen vant gull i mønster (2.-3. Dan), mens Rasmus Johansen tok sølv etter Lars Marius Elevenes (1. Dan) i samme klasse. Frida Lyngdal Tøllefsen tok gull i mønster i juniordameklassen og sølv i sparring. Egor Valkov tok gull i sparring i klassen senior med fargebelte foran Espen Hansen.

I seniorklassen for damer med fargebelte, sikret Kari Hanna Jenssen bronse, mens i seniorklassen for dame for de med sort belte ble det gull til Eline Nordeng Larsen i sparring, mens Elisabeth Jarhelle sikret bronse. I mønster fikk Jarhelle sølv og Nordeng Larsen bronse.

Mathiassen mener det gror godt i det unge takewon-do-miljøet.

– Frida Lyngdal Tøllefsen var beste juniordameutøver og kom akkurat ikke med til junior-VM nå, men jeg er rimelig sikker på at hun kvalifiserer seg til junior-EM neste år hvis hun har lyst, sier han.

TALENT: Lars Marius Elvenes fortsetter å gjøre det skarpt i lokale konkurranser og e en av Norges store taekwon-do-talenter. Foto: Privat Foto: Ronald Johansen