Messi hadde sjansen til å gi seg selv en fødselsdagsgave på forskudd ved å runde en ny milepæl i karrieren, men som i helgens 0-0-kamp mot Sevilla slet både han og lagkameratene med å få ballen i mål.

Det sto 0–0 i 70 minutter på Camp Nou, men da greide ikke gjestene å tette igjen lenger. Litt heldig var ledermålet. Messi prøvde tilsynelatende å komme til avslutning selv i feltet, men han mistet kontrollen. Ballen trillet frem til Rakitic, som skjøt i mål.

Ti minutter senere kom argentineren til avslutning fra ønskeposisjon, men han skrudde ballen utenfor lengste stolpe.

foto
Lionel Messi omgitt av Athletic Bilbao-forsvarere i tirsdagens La Liga-kamp. Barcelona vant 1-0, men Messi greide ikke å score sitt 700. mål dagen før 33-årsdagen. Foto: Joan Monfort, AP / NTB scanpix

Med seieren er Barcelona tilbake på tabelltopp, tre poeng foran erkerivalen Real Madrid, som får besøk av Mallorca onsdag kveld. Real Madrid går foran på innbyrdes oppgjør ved poenglikhet, så Barcelona trenger flere poeng enn hovedstadsklubben for å bli mester.

Tidligere tirsdag vant Atlético Madrid 1–0 borte mot Levante etter scoring av Diego Costa og inntok tredjeplassen. Det er 11 poeng frem til Barcelona.