Endelig vipper positive opplevelser på overgangsmarkedet Vikings vei. Etter å ha lett de i de nærmeste hagene de siste årene har gjengen på Jåttå nå hanket inn hele tre spillere det blir spennende å følge.

At lokale spillere skal være grunnstammen i laget forhindrer ikke at kloke tilsig utenfra er riktige og viktige. Ja, om grepene viser seg å spisse, samt heve kvalitetene i laget.

– En back av mitt hjerte

Når det gjelder nyervervelsen på venstre back, Shayne Patyynama, har han blitt luktet på av mer renomerte lag i Nederland. Bare det borger for den kvalitet disse akademispillerne vanligvis står for. Nemlig svært gode tekniske basisferdigheter krydret med godt vektede pasninger. En offensiv type, som etter eget utsagn også kan tilføre pondus, blir fort en back av mitt hjerte.

Gledelig er det også at Viking balanserer denne satsingen med å oppgradere unggutten, Vebjørn Hagen, til proffkontrakt. Da er det lokale alibiet på plass, mens hardhausen Vikstøl også vil ha en takling eller to med i laget. Det kan derfor bli hett ute på vår venstre side når sesongen tar til i løpet av sommeren engang.

Nye publikumsfavoritter

May Traore og Kevin Kabran skal forhåpentligvis krydre vårt offensiv og gjøre en så bra jobb at de som har forlatt skuten ikke savnes. Spennende typer som fort kan bli nye publikumsfavoritter.

Blir disse nyervervelsene innertiere kan Bjarte og Morten slå seg stolt på brystet. Ja, også om de subber borti en brukbar åtter før det går seg skikkelig til. Vi er jo sånn passe tålmodige enda. Ikke sant?

Alt er mulig

Lederduoen fortjener ro nå til å få guttene opp og stå i en vanskelig og uoversiktlig pandemitid. At våre nye ikke har noe særlig å vise til på høyt nivå bekymrer meg midt i ryggen. Det er ikke alltid en spiller med et såkalt «navn» svarer til forventningene heller.

Det viktigste er at nye Vikinger passer inn og komplimenterer laget med kvaliteter som mangles per i dag. Tenk bare hvilke hurtige steg Kristian Thorstvedt, Adrian Pereira tok, samt som Henrik Heggheim har tatt, med noenlunde samme utgangspunkt. Ingen så noe slikt komme. Ja, jeg sier det bare; alt er mulig.

Halleluja, så deilig det er å kjenne på positive vibrasjoner mens vi venter på at fotballen atter skal rulle. At sesongen kan starte seint og bli like komprimert som i fjor får stå sin prøve. I beste fall er jo alle spillere på plass når serien settes i gang. Akkurat nå anser jeg lenger utsettelse som en fordel for Viking. Og kanskje rekker Zlatko Tripic seriestart også...

Avslutningsvis må alle være så snill og ta koronaregimet på alvor. Skal byen og landet åpne opp på alle vis er det eneste utvei. Slik er det bare uansett hva noen i sin egen uvitenhet måtte mene. Flott. Da sier vi det. God helg.