KRISTIANSAND: Tirsdag feiret administrasjonen i KRS med kake etter at de mandag – i et videomøte med Norges Håndballforbund (NHF) – fikk beskjeden de hadde ventet lenge på: «Dere er klare for eliteserien».

– Etter det har det kokt på mobilen min, med gratulasjoner fra hele Håndball-Norge, sier daglig leder Tommy Egeli.

Opprykket så ut til å sitte langt inne, hvis seriespillet hadde blitt fullført. Men stortapet 23–37 hjemme for tabelltopp Follo i 12. serierunde ble aldri tellende, i og med NHF satte punktum etter 11 serierunder – da KRS toppet tabellen.

– Hårete mål

Nå avslører de store planer om å komme seg ut av skyggenes dal, og bli en klubb å regne med i Håndball-Norge.

– Jeg synes vi kan sette oss et hårete mål. Vi må etablere oss på en god måte. Jeg vet at vi ikke er Elverum eller ØIF – ennå. Men hvis vi kan havne midt på tabellen så er jeg fornøyd. Det blir for tamt å si at vi ikke skal rykke ned. Vi må vise at vi er et eliteserielag, sier sportslig leder Tore B. Johannessen.

Sportslig leder Tore B. Johannessen. Foto: Kristin Ellefsen

Klubben har tidligere sagt at det langsiktige målet er topp fem i eliteserien.

– Det skal vi klare innen utgangen av 23/24-sesongen, sier han.

Framover må de imidlertid klare uten den ekstremt erfarne og meritterte treneren, Gunnar Pettersen. Partene klarte ikke komme til enighet om betingelsene for fortsatt samarbeid. KRS jobber imidlertid med et konkret trenernavn, som de ikke vil røpe navnet på.

– Framover må spillerne trene mer, både hver for seg og som lag. Vi har ikke råd til å kjøpe spillere fri fra jobb, men det er gratis å trene både før og etter arbeid. Dessuten må vi matche oss mot nordiske eliteserielag i oppkjøringen, sier Johannessen.

Kapteinen legger opp

Kaptein Mathias Christiansen legger nå opp, og Gunnar Pettersen ser klare svakheter i troppen nå som de skal opp på et høyere nivå.

– Det er en utrolig skjevfordeling på bakspillerplass. I år var vi i utgangspunktet åtte venstrebacker, en midtback og ingen venstrehendte høyrebacker. Det tror jeg må være verdensrekord. De må styrke høyresiden. Men det aller viktigste er å få inn en skikkelig profil som er en ledertype både på og utenfor banen, sier Pettersen.

KRS har allerede signert kontrakt med høyreback Øyvind Frigstad, som de henter hjem fra eliteserielaget Runar. Strekspiller Eigil Feddersen er hentet fra dansk håndball.

– En god playmaker som kan være en skikkelig sjef på banen er det som står øverst på ønskelista, sier Johannessen.

Gunnar Pettersen er imidlertid svært imponert over engasjementet som er i byen for KRS.

– Jeg er imponert over hvor mye som er på stell i KRS. Da jeg var i Sandefjord så jeg ikke én sponsor, mens her har vi hatt to sponsormiddager. På den første kom 60 og på den andre 100. Det er en voldsom glød og positivitet. Jeg tror mye av grunnlaget for suksess ligger i å videreføre det, sier Pettersen.

Øker budsjettet

Daglig leder Tommy Egeli forteller at de har over 90 samarbeidspartnere, og at de har hatt overskudd i begge sine to første leveår, dog beskjedent i fjor. Da omsatte de for nesten seks millioner kroner.

– Neste år kommer vi til å øke med et par millioner, sier Egeli.

Da opprykket ble klart, var ØIF Arendal noe av det første som dukket opp i hodet hans.

– Endelig får vi de lokaloppgjørene som vi har gledet oss til. Det i seg selv tror jeg vil gjøre at både byen og næringslivet i enda større grad får opp øynene for oss. Når ØIF kommer på besøk er jeg helt sikker på at vi skal fylle Aquarama med 2000 tilskuere, sier Egeli.

Tommy Egeli (t.v.) og Peder Langfeldt (t.h.) ser fram mot å møte ØIF Arendal til to lokaloppgjør i eliteserien kommende sesong. Foto: Jacob J. Buchard

Sebastian Schultz Hansen, klubbens største profil og toppscorer, skal endelig bli eliteseriespiller etter en rekke sesonger i KIF/KRS i 1. og 2. divisjon.

– Opprykket betyr veldig mye. Jeg tenker det er fornuftig å sikte inn mot midten av tabellen. Vi kan sikkert møte noen humpler på veien, men jeg tror vi kommer til å møte eliteserien med en enorm boost og karre til oss mange poeng bare på det, sier Schultz Hansen.

– Hvordan blir det å møte eliteserien med ny trener?

– Med den erfaringen og autoriteten har Gunnar betydd mye både for meg og hele spillergruppa. Så tror jeg ikke det nødvendigvis gjør noe at han nå takker for seg. Han har bygd opp et fundament og en vinnerkultur som ny trener kan bygge videre på, sier toppscoreren.