29-åringen debuterer som skøyteekspert og skal sitte i studio på V4 for første gang under EM denne helgen. Hun er kjæreste med Håvard Lorentzen, som er en av løperne på det norske landslaget.

– Jeg blir nok inhabil rundt Håvard, og jeg kommer nok til å trekke meg litt unna i diskusjonene rundt han, forteller hun til VG.

– Det blir veldig gøy, men også litt spesielt ettersom det er første sesongen hvor jeg ikke stiller til start på 12 år, sier Bøkko.

Hun har 16 gull fra NM og deltok i de olympiske lekene i Vancouver i 2010.

– Jeg kan bidra til sendingene med å gjøre det litt mer spennende og legge til litt ekstra informasjon, sier den tidligere norgesmesteren.

Kristian Oma, sportssjef i NENT Group, som er Bøkkos nye arbeidsgiver, er åpen om at det kan bli en habilitetskonflikt med Bøkko i studio, men han mener at hennes kompetanse veier opp:

– Det har vi gått inn i med åpne øyne. Hun har en unik kompetanse og hun har gitt oss noen unike innblikk i sporten gjennom noen reportasjer hun har laget for oss.

– Hun vil bidra såpass mye til sendingene, at det er verdt det, sier Oma til VG.

Bøkko gleder seg til å ta fart på sin nye jobb og ser frem til å starte på en ny karriere:

– Det å kunne være med i sendingene, gleder jeg meg mest til. Jeg bryr meg fortsatt om sporten og kjenner mange som fortsatt går.

NENT Group, som eier Viasat, kjøpte rettighetene til å vise skøyter i 2019 og satser hardt på vintersport fremover.

Bøkko vil dermed være med i Viasat sine sendinger som ekspertkommentator.

Viasat 4 sender all skøytesport direkte.