– Da fløyten gikk, kikket jeg i retning av benken med en dårlig følelse. «Jogi» er en klassetrener og alle spillerne som har spilt under ham, har mye å takke ham for. At en slik æra avsluttes slik, er naturligvis tragisk, sier Tyskland-keeper Manuel Neuer til ARD.

Bayern Münchens sisteskanse sto lenge imot, og Englands forsøk var heller ikke all verdens før Raheem Sterling sendte Wembley til himmels kvarteret før slutt. Thomas Müller fikk sjansen til å utligne like etterpå, men i stedet gjorde Harry Kane 2–0 og sendte engelskmennene til kvartfinalen.

– De så ikke ut som en samlet enhet på banen. Spørsmålet er hvordan det skjedde på den måten. Vi kan naturligvis også snakke om trebackslinjen. Det var ingen gnist, sier ARD-ekspert, U21-trener og tysk EM-helt Stefan Kuntz.

– Helt fortjent at de ryker ut. De viste ikke noe mot fremover, konstaterer Fredi Bobic, som vant mesterskapet sammen med Kuntz i 1996, på MagentaTV.

– Vi utnyttet ikke de to store sjansene våre ved Thomas Müller og Timo Werner. Det var det det handlet om, for ingen av lagene ville ta stor risiko. Du må være effektiv hvis du vil lykkes, forklarer Joachim Löw på pressekonferansen etter kampen.

Men selv om Löw ble kritisert og storavisen Bild ga ham nest dårligste karakter (4) på børsen, vanket det ros fra nåværende og tidligere spillere.

– Jeg syns han er den største manageren gjennom tidene i Tyskland. Hele landet er stolt av ham, spillerne er stolt av ham og karrieren hans er utrolig. Vi er veldig skuffet over ikke å ha gitt ham den beste avslutningen. Han er en stor manager og en stor person, sier Chelsea-stjernen Kai Havertz.

– Det er naturligvis et tungt øyeblikk for hele laget. Jeg personlig tenker på Jogi Löw, som ledet sin siste landskamp, sier ARD-ekspert Bastian Schweinsteiger, som var sentral da Tyskland tok VM-gull i 2014.