Flere land har begynt å åpne for tilskuere igjen på tribunen under fotballkamper, inkludert Norge.

Kampene i Nations League spilles i land over hele Europa, men selv om vertslandene godtar tilskuere, vil neppe det være mulig til høsten.

– Nations League-kamper og vennskapskamper i høst må spilles bak lukkede dører selv om de respektive landene tillater tilskuere på tribunen, på grunn av koronapandemien, sier Meyer til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Må følge Uefa-regler

– Uefa-konkurranser er basert på Uefas regelverk. Ingen kan fylle et stadion med tilskuere hvis det går imot Uefas regler når det er en Uefa-konkurranse, og reglene tillater ikke tilskuere, sa legen videre.

Meyer sier at situasjonen rundt Nations League er langt mer kompleks enn for Champions League og Europa League. De to sistnevnte spilles i ett land med få deltagende lag. Nations League spilles derimot over hele Europa med lag fra hele kontinentet.

En endelig beslutning tas om ikke lenge.

Travelt for Norge

Det blir en hektisk høst for Norge i den kontinentale konkurransen. Slik ser Nations League-programmet ut for Lars Lagerbäcks menn:

* 4. september: Norge – Østerrike.

* 7. september: Nord-Irland – Norge.

* 11. oktober: Norge – Romania.

* 14. oktober: Norge – Nord-Irland.

* 15. november: Romania – Norge.

* 18. november: Østerrike – Norge.

Norge spiller også omspill om EM-billett mot Serbia 8. oktober. Blir det norsk seier der, venter enten Skottland eller Israel i «finale» 12. november. Begge disse kampene skal spilles i Oslo.

– Det kan være at vi må rullere på laget i disse kampene og ta ut større tropper enn vanlig, sa Lars Lagerbäck til NTB da han snakket om det krevende kampprogrammet nylig.

I oktober venter tre hjemmekamper på en uke, som trolig må spilles uten tilskuere.