AVALDSNES - LYON 0–2

Lyon har vunnet mesterligaen tre år på rad og flommer over av meritterte internasjonale stjerner både på banen og benken. Den oppgaven ble som ventet for stor for laget som er fjerde sist i norsk toppserie, men Avaldsnes ble ikke overkjørt.

Ada Hegerberg, som forrige sesong satte ny rekord i Champions League med 15 scoringer på Lyons vei til tittelen, kom til en håndfull sjanser, men fikk ikke ballen i mål.

– De lå utrolig kompakt, men det er opp til oss å bryte dem ned. Det var små justeringer som skulle til før vi kunne ha scoret 1, 2, 3 eller 4 mål til. Det er noe vi jobber videre med å få til, sa Hegerberg til Haugesunds Avis.

Hun skrev autografer i nesten en halv time etter kampen før hun dukket opp i intervjusonen. Etter et par TV-intervjuer ble hun kommandert i dusjen, men kom ut igjen til skrivende presse. Hun svarte bekreftende på spørsmål om hun satte pris på å møte unge norske beundrere.

– Det er kjempeartig å få kontakt med yngre folk i Norge ved å spille Champions League her, sa Hegerberg, som ved opplesing av lagoppstillingene fikk størst jubel av alle.

– Det var tøft, og det ga meg en «boost». Jeg satte stor pris på det, sa hun.

Det var ikke «lov» å stille spørsmål om hennes landslagsnekt, men Haugesunds Avis spurte om det er ekstra kjekt møte norske fans all den tid hun ikke spiller på landslaget lenger.

Vil gi videre

– Det er absolutt en arena å få møtt dem. Jeg har skumle planer om å etablere en fotballskole og få gitt noe videre til neste generasjon. Det er noe jeg brenner veldig for, men en sånn kveld er helt topp, sa hun til avisen.

Amandine Henry nikker inn Lyons ledermål i 2-0-seieren over Avaldsnes i Champions Leagues 16-delsfinale onsdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Hjemmelaget sto lenge imot foran 2319 tilskuere på Haugesund stadion og hadde 0-0 til pause, men snaut fem minutter inn i 2. omgang sprakk nullen. Hjørnespark fra venstreback Selma Bacha hadde ført til mange av lagets sjanser før pause, og det var hennes serve fra høyre som ga 1-0.

Sist på ballen var Amandine Henry, som hoppet høyest inne i målgården og stusset ballen i lengste hjørne.

Avaldsnes-keeper Line Johansen var ellers meget god og stoppet mange Lyon-forsøk. En snau halvtime ut i første omgang kom gjestene til en dobbeltsjanse etter corner, men dansken reddet begge. Enda mer imponerende var hennes refleksredning da Hegerberg nikket fra kort hold i det 72. minutt.

Avaldsnes-keeper Line Johansen var sitt lags beste spiller mot Lyon onsdag. Her stopper hun Eugénie Le Sommer. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Fem minutter senere punkterte Amel Majri kampen på pasning fra Eugénie Le Sommer. Det var ikke noe sprudlende Lyon-lag som viste seg fram i Haugesund, men laget hadde kvalitet nok til å hente med seg en trygg seier.

Avaldsnes greide ikke å skape noen virkelige sjanser på hjemmebane og vil ventelig få det enda tøffere i returkampen om to uker.

Flere norske i aksjon i Champions League

Det var ikke bare Ada Hegerberg og Avaldsnes som var norske innslag i Champions League onsdag.

Andrine Hegerberg spilte 70 minutter da Paris Saint-Germain slo østerrikske St. Pölten 4-1 borte. I mål for St. Pöltens sto den norske keepren Hilde Gunn Olsen.

Caroline Graham Hansen la opp til vinnermålet da Wolfsburg innledet Champions League med 1-0-seier borte mot islandske Thór. Pernille Harder scoret. Danske Harder vant nylig UEFAs kåring av årets kvinnelige fotballspiller, foran Lyon-duoen Ada Hegerberg og Amandine Henry

Frida Maanum var med tre mål og to assist den store spilleren da Linköping slo ukrainske Kharkiv 6-1 på bortebane. Den norske 19-åringen var sist eller nest sist på ballen ved de fire første Linköping-målene og fullførte sitt hat trick da hun fastsatte resultatet i det 86. minutt.

Landslagsspiller Maria Thorisdottir havnet også på scoringslista i Champions League onsdag, og laget det tredje målet da Chelsea innledet mesterligasesongen med 5-0-seier borte mot Sarajevo. Maren Mjelde hvilte seg på benken.

(©NTB)