Veteranen Jomar Blekkan (66) fikk en tøff debut i Elitloppet i trav og måtte se finalen fra sidelinjen. Der vant Propulsion og fikk vel 3 millioner kroner.

Blekkans hest Looking Superb sladdet bak feltet og var sjanseløs i sin kvalifisering.

I finalen ble det ikke noe toppfart før den siste kilometeren. Örjan Kihlström og Propulsion vant endelig Elitloppet i sitt femte forsøk. Hesten rundet dermed 35 millioner kroner innkjørt i karrieren. Han har også vunnet verdens hardeste travløp Prix d'Amérique.

Norskfødte Cokstile gikk et kanonløp og ble nummer to. Det ga vel 1,5 millioner kroner.

Fra et meget vrient startspor (sju) havnet Looking Superb som ventet i baktroppen etter at åpningsrushet hadde lagt seg i kvaliken. Da var to betrodde hester allerede borte på grunn av galopp, og det så veldig lyst ut for Looking Superb en liten stund.

Men 7-åringen kom likevel aldri inn i løpet og var slått med flere lengder av de beste. Looking Superb ble nummer fem, og bare de fire beste kom med i finalen. Vant gjorde franske Earl Simon.

I det andre heatet vant italienskeide Cokstile etter en meget imponerende innsats. Cokstile ble solgt av sin norske eier for et snaut år siden og har siden vunnet en rekke store løp med base i Italia.

Dramatisk opptakt

Blekkan kjøpte inn hesten på en auksjon i 2014. Looking Superb kostet 370.000 kroner. Etter en fin karriere i Norge tok karrieren helt av da hesten flyttet til Frankrike høsten 2018. Der løp Looking Superb inn vel 4 millioner kroner i løpet av bare sju-åtte måneder.

Blekkan hadde en dramatisk opptakt til Elitloppet da han fikk jernspon i det ene øyet tidligere denne uka. Det ordnet seg bra etter en tur på sykehus. 60 mil i bilen søndag morgen og formiddag førte Blekkan til Solvalla-banen til sin største oppgave i karrieren.

For første gang på halvannet år fikk han søndag kjøre Looking Superb.