– Det var litt for tøft, rett og slett. Struff får en bra start og bygger videre på det. Han spiller til tider fantastisk tennis, veldig aggressivt, og stresser meg. Så jeg får ikke i gang mitt spill i det hele tatt, sa nordmannen etter kampen, ifølge NTB.

For Ruud ble ordentlig frustrert underveis i kampen. TV-bilder på Discovery+ viste hvordan Ruud med hånden hamrer løs på benken han sitter på i en av pausene mot tyske Jan-Lennard Struff, rangert som nummer 100 i verden.

Programleder Susanne Wergeland påpekte nettopp dette kroppsspråket overfor ekspertene Dorthea Faa-Hviding og Øivind Sørvald etter oppgjøret og spurte hvordan Ruud skal komme seg på et annet sted mentalt.

– Du må jobbe på alle områder. Du kan ikke si «flytt beina» eller «tenk positivt», men du må jobbe på alle områder, sier Sørvald og fortsetter:

SLET STORT: Casper Ruud, her under torsdagens kamp i Monte-Carlo Masters mot Jan-Lennard Struff. Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

– Det viktige er å komme tilbake med våpnene han har bygget tennisen sin på siden han var tolv år, og hvordan det er å ikke slå feil «forehand» og slå vinnere.

Han trakk frem pappa Christian og andre i Ruuds team som har fått litt å tenke på.

– Han må jobbe med det tekniske, jobbe med pust, hvordan få energien opp tidligere i en kamp, sier Sørvald, som understreker at det norske tennis-esset har god tid og snaue to uker på å bli klar før nok en ATP 1000-turnering i Madrid.

– Jeg gjør et par feil for mye her og der. Det er fortsatt ting å trene på fram mot neste uke. Det er ting i spillet mitt som må skjerpes, erkjente Ruud ifølge NTB.

Turneringen som pågår i disse dager i Monte Carlo ser du på Discovery+.

Celebert besøk på tribunen

Ruud kommer riktignok fra en turneringsseier i Portugal sist helg. Som toppseedet spiller gikk han rett inn i andre runde i turneringen i Monte Carlo denne uken. Han slo Botic van de Zandschulp onsdag, men kom altså til kort mot Struff torsdag.

Selv om Ruud er rangert som nummer fire i verden og i denne turneringen spilte på sitt favorittunderlag, nemlig grus.

Torsdag ble det første settet et mareritt fra nordmannens ståsted. Han kom dårlig ut i det andre, men kjempet seg tilbake og sikret «tie break». Der kom Ruud likevel til kort og 32 år gamle Struff tok seg til kvartfinalen i ATP1000-turneringen.

Monte Carlo trekker ikke bare til seg store tennisnavn denne uken, men også store kjendiser. Denne torsdagen var ikke noe unntak, da den tidligere friidrettsstjernen Usain Bolt i solsteken satt og bivånet hele Ruuds kamp fra tribuneplass.

CELEBERT TENNIS-BESØK: Usain Bolt var på plass under Casper Ruuds 3. runde-kamp i Monte-Carlo Masters torsdag. Like bak den tidligere friidrettsstjernen satt supermodellene Izabel Goulart og Cindy Bruna. Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Der Struff jublet for seieren, var Ruud i den andre enden av følelsesskalaen.

24-åringen fra Snarøya var tydelig skuffet over resultatet da han forlot arenaen, men løftet armen og takket publikum for støtten underveis.

– Han er ikke der han skal være

I Eurosports studio var ikke ekspertene veldig imponert over nordmannens innsats.

Dorthea Faa-Hviding mente det tok altfor lang tid før Ruud kom opp på et ordentlig nivå og god nok intensitet.

– Jeg er imponert over opphentingen (i det andre settet) til Casper. Der er han mer som han skal være. Men en skuffende prestasjon, sier hun.

Senere sa hun:

– Han er ikke der han skal være i intensitet eller tennismessig.

PS: Et kjent tennisnavn, nemlig den danske unggutten Holger Rune (19), gikk rett til kvartfinalen i Monte Carlo-turneringen i tennis uten å entre banen. Det skyldes at italieneren Matteo Berrettini er skadd og måtte trekke seg fra torsdagens kamp i 3. runde.