Halvor Egner Granerud hoppet fra avsats åtte i første omgang og landet på 125 meter. Det ga ledelse på 4,8 poeng foran Marius Lindvik. I finalen startet Granerud også fra to avsatser lavere fart enn konkurrentene. Han landet på 129,5 meter, og med 299,2 poeng var han elleve poeng foran neste hopper.

– Det har vært litt utfordrende forhold, så jeg hadde ikke full kontroll. Jeg klarte å levere gode skihopp og er glad for å vinne, sa norgesmester Granerud til NRK.

– Det har vært en god start på 2023. Nå er jeg sliten og håper på hjelp med å komme meg hjem til Trondheim, fortsatte han.

Sølvvinner Lindvik hadde 131,5 meter i sitt første hopp. Han landet på 131 meter i finaleomgangen og endte på 288,2 poeng. Også Lindvik mangler et NM-gull.

Det gjør ikke rennets bronsemedaljør fra Tromsø, Johann Forfang. Tromsøværingen ble norgesmester i stor bakke i Oslo i fjor. I år måtte han altså nøye seg med bronse, sin første i NM-sammenheng.

Forfang har, i tillegg til fjorårets gull og årets bronse, også to NM-sølv fra tidligere.

PALLEN: Marius Lindvik, hoppukevinner Halvor Egner Granerud og Johann Forfang utgjorde pallen i NM i stor bakke på Rena. Foto: Geir Olsen / NTB

Dagens klart lengste

Johann Forfang lå på fjerdeplass etter første omgang etter et hopp på 121,5 meter. Men i andreomgang klinte han til med det soleklart lengste hoppet i konkurransen og hoppet hele bakken ned.

138,5 meter og en total poengsum 285,6 var under tre poeng bak sølvmedaljør Lindvik og 13,6 poeng bak hoppukevinner og fersk norgesmester Granerud. Kjempehoppet i andreomgang var halvannen meter bak bakkerekorden.

I tillegg til Johann Forfang, deltok også Andreas Varsi Breivik og Børge Hansen Utby fra Tromsø Skiklubb. Breivik hoppet henholdsvis 120,5 og 113,5 meter og endte med 208,2 poeng, som holdt til 20. plass.

Hansen Utbys hopp på 111 meter holdt bare til den forsmedelige 31.-plassen i førsteomgang, og finalebilletten røk med under to poeng.

Hele det norske hoppukelag med unntak av Robert Johansson stilte i søndagens NM-renn.

Alle de beste var til stede på Rena med unntak av hopperne som er opptatt med kontinentalcup i VM-bakken i Planica. Benjamin Østvold, Fredrik Villumstad, Joacim Ødegård Bjøreng og Sondre Ringen kunne alle vært med og blandet seg inn i topp ti.