Etter at Haaland Champions League-debuterte med hat trick for Red Bull Salzburg mot belgiske Genk høsten 2019, fikk Klopp flere spørsmål om hvordan de skulle stoppe nordmannen i Liverpools møte med østerrikerne i samme gruppe.

Da VG spurte om tyskeren hadde en spesiell plan for Haaland, fnøs han av spørsmålet. Tre år senere er situasjonen en annen.

– Da han var veldig ung, i Salzburg, kunne du se potensialet. Fysisk har han satt nye standarder. Han har en sensasjonell årvåkenhet. Måten han orienterer seg på banen er eksepsjonell, sier Klopp på en pressekonferanse her i England.

– Hvordan skal dere stoppe ham?

– Når du spiller mot verdens beste spiss for øyeblikket, må du passe på at han ikke får for mange baller. Det er det vi vil prøve å gjøre, men problemet er at når du låser av Haaland, vil de andre verdensklassespillerne (til City) ikke gjøre livet ditt enkelt.

I april hevdet Klopp at Liverpool hadde valgt å ikke involverte seg i en mulig kamp om å kjøpe Haaland før nordmannen skrev under for City. Det kan tyskeren angre på nå.

Etter at Haaland gikk målløs av banen i Community Shield-finalen mellom lagene 30. juli, har jærbuen scoret 20 mål på de 12 påfølgende kampene for Manchester City.

– Han har kombinasjonen av å være fysisk og teknisk. Han vet hvor offsidelinjen går, også. Han leser det bra. Han har så mange ting som utgjør en spiss, og i Manchester City har han noen av de beste spillerne til å servere ham, sier Klopp.

Det synet deler klubblegenden John Barnes (58).

– Haaland er veldig farlig. Virgil Van Dijk er også en fantastisk spiller. Men hvis jeg skulle gått til bookmakerne og satt huset mitt på det, ville jeg sagt «nei» til at Liverpool klarte å holde Haaland unna scoring. Liverpool blir nødt til å forsvare seg mye bedre enn de har gjort, sier Barnes, ifølge Manchester Evening News.

Tyske Klopp ble ansatt i Liverpool i oktober 2015. Året etterpå signerte Pep Guardiola (51) for Manchester City. Siden den gang har de to trenerne ledet nasjonens to beste lag.

Samtidig er det ingen tvil om hvem som har vunnet mest i England: Mens Liverpool tok serietittelen i 2019/2020-sesongen, har Guardiola ledet City til Premier League-mesterskapet i fire av de fem siste sesongene. I Europa har Klopp derimot klart noe Guardiola fortsatt ikke har lykkes med i City - å vinne Champions League, noe Liverpool gjorde i 2019.

Denne sesongen avviker fra de syv foregående sesongene, med Liverpool i trøbbel. Etter åtte Premier League-kamper har Merseyside-klubben bare vunnet to matcher. Det har ført Klopps menn til en 10. plass på tabellen, 13 poeng bak ubeseirede City på 2. plass.

– Det er ikke det at jeg ikke liker å spille kamper, men dette er en annerledes utfordring. Det er en grunn til at City er laget de er. Vi har hatt noen gode resultater mot dem, men det har som oftest ikke vært nok til å vinne tittelen. Det er øyeblikk du må lide (i kamp mot dem).

Søndagens oppgjør vises på Viaplay. Avspark er klokken 17.30.