Det er gode nyheter for Norge fire uker før håndballjentenes EM-åpning mot Kroatia 4. november.

– Det går bedre med nesa. Planen foreløpig, etter sjekk, er at jeg er i spill i neste uke.

Det skriver Stine Bredal Oftedal til VG i en tekstmelding. Hun har fått to tøffe ansiktssmeller i løpet tre måneder. Györ-profilen fikk seg også en nesestyver i første angrep av Champions League-semifinalen i juni.

Det er to uker siden Bredal Oftedal fikk det hun kaller «et uheldig slag i ansiktet» på klubbtrening. Dermed måtte hun droppe Champions League-kampen mot Metz (som Györ overraskende tapte) og Norges tre matcher i Golden League for en uke siden.

Hun spiller heller ikke søndagens hjemmekamp mot Lokomotiva Zagreb i Champions League. Men onsdag kan hun komme tilbake mot Vaci i den ungarske ligaen.

– Det ser sånn ut, men jeg har ikke fått den siste bekreftelsen, sier hun. Neste helg skal Györ til Norge for å møte Storhamar. Det er en kamp hun gjerne vil få med seg.

Bredal Oftedal og Mørk sammen i fjorårets VM:

– Mest sannsynlig spiller jeg kanskje noe i midtukekampen. Så håper jeg å være helt tilbake mot Storhamar, sier Stine Bredal Oftedal.

Nora Mørk spilte bare en av landskampene i forrige uke på grunn av en skade på lårets bakside. Hun var ikke på banen i Esbjergs seriekamp onsdag og trener ifølge Thorir Hergeirsson ikke håndball denne uken. Dermed tyder ingen ting på at Mørk spiller søndagens bortekamp mot Rapid Bucuresti i Romania.

– Nora vurderes fortløpende. Det er vanskelig å uttale seg så mye mer om utviklingen, sier Hergeirsson. Landslagssjefen er foreløpig ikke urolig for Nora Mørks EM-deltagelse.

Uten Bredal Oftedal, Mørk og til sammen fem kjernespillere viste Norge både spillestyrke og moral da Nederland og Danmark ble slått sist helg.

Hergeirsson og hans team vurderer nå om det blir 20 spillere eller færre i troppen til mesterskapet på Balkan i november. Troppen offentliggjøres i Oslo tirsdag.

Landslagssjefen fikk mange gode svar da Norge vant Golden League på Jylland. Spillere som Sunniva Næs Andersen, Thale Rushfeldt Deila, Kristina Novak og Marie Davidsen kan få mesterskapsdebuten.

Det er likevel ikke sikkert at hele EM-troppen blir hentet blant de 19 spillerne som var med i Danmark.

Rekruttlandslaget slo samtidig Nord-Makedonia i to kamper på bortebane. 10 av disse jentene er blant de 35 spillerne i Norges bruttotropp til EM.

– Vi vurderer 3–4–5 spillere fra rekruttlaget. De er så absolutt aktuelle, opplyser Thorir Hergeirsson.

PS! Vipers møter sterke Bietigheim på bortebane i Champions League søndag. Storhamar får besøk av tyrkiske Kastamonu lørdag.