Diddy røper et ønske om å kjøpe Carolina Panthers. Diddy røper et ønske om å kjøpe Carolina Panthers. Foto: STEVE MARCUS / X00642

Amerikansk stjerneartist vil kjøpe NFL-klubb

Fortalte om planene i sosiale medier.

Hiphopartisten Diddy skriver på Twitter at han vil bli den første svarte personen til å eie et NFL-lag og vil kjøpe Carolina Panthers.

Diddy, som egentlig heter Sean Combs og som også er kjent som Puff Daddy, P. Diddy og Dirty Money, skriver at det er på tide med svarte eiere og mangfold i den amerikanske fotballigaen NFL.

På tross av at to tredeler av spillerne i NFL er svarte, er det kun ett lag som eies av en person med minoritetsbakgrunn, Jacksonville Jaguars, som eies av Shahid Khan.

Etter at hiphopmogulen skrev meldingen på Twitter har den amerikanske fotballspilleren Colin Kaepernick og NBA-stjernen Steph Curry sagt at de vil være med.

Forbes Magazine anslår Diddy er god for 820 millioner amerikanske dollar. For et par måneder siden anslo samme magasin at fotballaget han ønsker å kjøpe var verdt nesten tre ganger så mye, 2,3 milliarder dollar.

Diddys ønske om å kjøpe Panthers kommer i kjølvannet av en NFL-konflikt som startet med at Kaepernick i fjor lot være å reise seg under nasjonalsangen. I protest mot politivold og rasediskriminering valgte han i stedet å knele.

(©NTB)