Det går hardt for seg i amerikansk fotball. Dette er et illustrasjonsfoto. Det går hardt for seg i amerikansk fotball. Dette er et illustrasjonsfoto. Foto: Troy Wayrynen

Forskere undersøkte 111 tidligere NFL-spillere. 110 hadde hjerneskade

Nedslående tall i amerikansk studie.

I en hjerneundersøkelse av 111 tidligere NFL-spillere er det blitt påvist tegn på skade hos 99 prosent av dem, skriver Washington Post.

Det kommer fram i en fersk studie som ble lagt fram tirsdag. Forskere har undersøkt koblingen mellom amerikansk fotball og hjernesykdommen CTE.

Av de 111 hjernene forskerne fikk utlevert fra familiene til tidligere NFL-spillere, var det kun ett tilfelle som ikke hadde noen form for hjerneskade.

Deler av hjernene som er undersøkt er blitt publisert av Boston University. Foto: Ann McKee, MD / TT / NTB Scanpix

En bredere undersøkelse av 202 hjerner som har tilhørt mannlige spillere på alle nivå, ble det funnet tegn på CTE i 87 prosent av tilfellene.

National Football League (NFL) øremerket i fjor 100 millioner dollar (800 mill. kroner) til forskning på hjernerystelser som følge av å spille amerikansk fotball.

– Denne studien vil komme medisinske og vitenskapelige miljø til gode. NFL vil fortsette å jobbe for å forbedre helsen for nåværende og tidligere NFL-spillere, sa NFLs talsperson Brian McCarthy, ifølge Washington Post.

(©NTB)