Det bekrefter klubben selv på sin hjemmeside.

Klubben bekrefter også at Jan-Christian Dreesen, Bayerns økonomisjef, tar over for Kahn. Salihamidzićs etterfølger er ikke bestemt.

Flere tyske medier, deriblant Bild og Süddeutsche Zeitung, kom med nyheten bare minutter etter at Bayern München sikret sin ellevte ligatittel på rad tidligere lørdag.

I uttalelsen fra klubben skriver klubbpresident Herbert Hainer:

«Beslutningen om å skille lag med Oliver Kahn var alt annet enn enkel for styret. På grunn av utviklingen i klubben har vi likevel kommet til beslutningen om å ansette en ny person i hans rolle. Vi vil takke Oliver Kahn for hans engasjement, hans ideer og for alt vi har fått til sammen. Han vil alltid være en stor personlighet i FC Bayern. Vi ønsker ham alt godt for fremtiden».

Den tyske storavisen Bild skriver at det skal ha vært klart siden fredag ​​at Kahn og Salihamidzićs tid i Bayern er over. Det skal ha vært avholdt et ekstraordinært møte, og en bekreftelse fra klubben var ventet å komme lørdag ettermiddag.

FERDIGE: Hasan Salihamidziz (i midten til venstre) og Oliver Kahn (t.h.) skal ha fått sparken i Bayern München. Foto: Tom Weller / AP / NTB

Det har murret i den tyske storklubben helt siden de røk ut av Champions League og Julian Nagelsmann fikk sparken som manager. Håndteringen førte i ettertid til ordkrig mellom Kahn og den tyske legenden Lothar Matthäus.

– Det var tydelig at noe kom til å endre seg. De to var ansvarlige for alt som skjedde. Fansens følelser er avgjørende for Bayern, og de er tapt. De to var ansvarlige for det, blant annet, sier Lothar Matthäus til Sky Sports etter sparkingen.

Sky Sports skriver også at klubbveteran Thomas Müller skal ha blitt svært overrasket. Han fikk nyheten rett etter at ligatittelen var i boks.

– Og det kommer nå? Ett minutt etter sluttsignalet? Jeg visste ikke noe om det før nå, sier han.