Cavendish skal kunngjøre nyheten på en pressekonferanse mandag 22. mai, skriver storavisen.

Mark Cavendish har vunnet 34 etappeseire i Tour de France. Det var sommeren 2021 at briten tangerte legenden Eddy Merckx. Han har vunnet den grønne poengtrøyen to ganger (2011 og 2021).

NORSK RIVAL: Thor Hushovd (t.v.) har hatt mange spurtoppgjør mot Mark Cavendish (lengst femme) i karrieren. Hushovd la opp i 2014. Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / REUTERS

Bursdagsbarnet sykler akkurat nå 15. etappe i Giro d’Italia. Han er absolutt ikke en av vinnerkandidatene i den beinharde etappen som skal over flere fjell før målgang i Bergamo.

Han kom på 4. plass på den 5. etappen, og viste at han fortsatt har litt krutt i de 38 år gamle beina. Han ble bare slått av Mads Pedersen, Jonathan Milan og Kaden Groves.

Han passerte streken på litt spesielt vis:

SKLED I MÅL: Briten gikk i bakken på oppløpet, men presterte likevel å skli over mål til 4. plass. Foto: Marco Alpozzi / AP / NTB

På den 11. etappen ble han nummer tre.

«Cav» sykler for laget Astana. Tidligere har han syklet for lag som Quick-Step, Bahrain-McLaren, Dimension Data, Sky, HTC og T-Mobile. Han har vært lagkamerat med Edvald Boasson Hagen.

Cavendish fikk sin ultimate revansje da han i 2021 var tilbake i Tour de France-sirkuset etter flere år som «avskrevet». Han vant de fire etappene han trengte for å tangere legenden Eddy Merckx, og kan nå legge opp som en av tidenes største sykkelryttere.

Sist han krysset målstreken først i en Grand Tour var 3. etappe i fjorårets Giro d’Italia.

Cavendish skal etter planen kjøre årets Tour de France for Astana. Da har han muligheten til å snike til seg én etappeseier til og stå alene øverst på sykkeltronen.

Treukersrittet starter 1. juli. Der skal det norske laget Uno-X også være med, noe som legger opp til rekordstor norsk deltagelse.