Både Ingrid Landmark Tandrevold og Ida Lien skjøt seg bort på søndagens stafett.

Lien måtte ut i strafferunde etter sin første skyting, for etter tre ekstraskudd gjenstod fortsatt en blink for drammenseren.

Det gjorde at hun havnet over minuttet bak Frankrike - som gikk fra konkurrentene. Også på andre skyting måtte Lien benytte seg av ekstraskudd, men da holdt det med ett.

Det ble likevel langt opp til Frankrike i tet og Lien vekslet med Marte Olsbu Røiseland så mye som ett minutt og 22 sekunder bak.

– Liggende var ikke bra. Tre bom, tre ekstraskudd og én runde. Det skal ikke være sånn. Jeg klarer å kjempe det inn på stående så det er greit, men man skal ikke ha strafferunde på stafett, sa hun til NRK.

– Langrennsformen er grei, men det har vært noen tunge dager her i høyden, så jeg gleder meg til å komme hjem og slappe av litt, avsluttet hun.

Men det var på den siste etappen det virkelig gikk galt. Tandrevold bommet tre ganger på siste skyting. Så bommet hun på to av tre ekstraskudd. Det betydde bare én ting: To strafferunder.

– Helt elendig skyting på Tandrevold her i Anterselva, sa NRKs skiskytingsekspert Ola Lunde.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg får det ikke til her. Det er utrolig frusterende og det gir en skikkelig dårlig følelse. Det er frustrerende å dra hjem herfra med den følelsen, var dommen til Tandrevold over egen innsats.

IKKE FORNØYD: Ingrid Landmark Tandrevold skjøt seg bort på stafetten i Anterselva. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Åpnet med fall

Ragnhild Femsteinevik falt rett før første skyting, men var raskt på beina igjen og tapte bare noen små sekunder.

– Det ble litt rotete i starten. Det blir veldig tett, og jeg tror det er ei som tråkker på mine ski også faller vi over hverandre, sa hun til NRK etter sin etappe.

Femsteinevik måtte benytte seg av ett ekstraskudd på både liggende og stående, og gikk ut fra andre skyting 21,8 sekunder bak.

Så gikk hun en sisteetappe i kjempefart og hentet inn hele åtte sekunder inn til veksling.

På Liens etappe gikk den innhentede tiden tapt og Marte Olsbu Røiseland fikk en tøff oppgave med å hente inn forspranget til Frankrike.

STRÅLENDE: Marte Olsbu Røiseland gikk en god etappe for Norge på stafetten i Anterselva. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Det var en oppgave hun tok på strak arm og hentet inn 20 sekunder etter strålende skyting.

– Ingenting er kjørt, jeg prøver bare å gjøre det beste løpet jeg kan. Jeg er kjempefornøyd med etappen, sa Røiseland etter sin etappe.

Men det skjærte seg totalt for Ingrid Landmark Tandrevold på den siste etappen. På stående skyting ble det to strafferunder på Norges ankerkvinne.

I mål klokket hun inn hele to minutter og 35 sekunder bak Frankrike. Det holdt til en sjetteplass.

VM i skiskyting går av stabelen 8. februar. Innsatsen på dagens stafett kan bety at Ida Lien ikke får plass på stafettlaget til VM.

– Med det Ida Lien gjorde i dag er nok Karoline Knotten inne på det laget. Tandrevold sliter her, men kan plutselig være i superform. Da er det kanskje lurt at hun går siste etappe, sa Ola Lunde.