Premier League bekreftet mandag at Manchester City etterforskes for over hundre finansielle regelbrudd fra 2009/10-sesongen og til nå. Ifølge Guardian risikerer Manchester City å bli strippet for de seks ligatitlene de har vunnet de siste årene.

Guardiola, som har trent Manchester City siden sommeren 2016, fikk fredag spørsmål om han vil ha de samme følelsene knyttet til ligagullene dersom City blir funnet skyldige.

– De øyeblikkene er våre. Helt uavhengig av settingen, tilhører de oss, sier Guardiola og kommer videre med et utsagn som sikkert vil få flere Liverpool-fans til å hisse seg opp.

I 2014 lå Liverpool an til seriegull frem til klubbhelten Steven Gerrard skled og «ga» Chelsea 1–0 i tredje siste serierunde. Chelsea vant kampen 2–0 og Manchester City tok tittelen i sluttrundene. Det ble et mareritt for Liverpool-fansen og Gerrard klarte aldri noe Premier League-tittel:

– Jeg vet ikke om vi var ansvarlige for at Steven Gerrrad skled på Anfield? Var det vår feil? Jeg har respekt for Steven Gerrard, men det øyeblikket tilhører oss, sier Guardiola, som den gang ledet Bayern München.

De siste årene har Liverpool vært Manchester Citys tøffeste konkurrent i England.

Ifølge Sky Sports ønsker andre toppklubber å kaste Manchester City ut av Premier League om klubben blir dømt. Guardiola gikk på fredagens pressekonferanse langt i å antyde et «komplott» fra rivalene og mener etterforskningen er drevet frem av rivalene.

Etter at sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan, som er visestatsminister i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater, kjøpte klubben i 2008 har Manchester City brukt skyhøye summer og hatt stor suksess nasjonalt med ligatittel i 2012, 2014, 2018, 2019, 2021 og 2022. Samt flere cup-trofeer.

Champions League-tittelen «mangler» fortsatt og sist sommer bladde klubben opp for den norske stjernespissen Erling Braut Haaland.

I 2020 UEFA dømte Manchester City til to års utestengelse fra Champions League, men klubbens anke til CAS (idrettens voldsgiftsrett) gikk gjennom og City slapp utestengelse.

Guardiola sier klubbens advokater er selvsikre rundt Premier Leagues etterforskning, ettersom de har vært gjennom saken med UEFA.

– Det jeg kan si, er at jeg er stolt over våre eiere, over formannen vår og relasjonen vi har og tiden vår sammen. Jeg har stolt på dem tidligere.

Spanjolen, med City-kontrakt til 2025, nekter for at han ønsker å forlate Manchester City på grunn av situasjonen. Han virker heller motivert av anklagene.

PS! Manchester City tar søndag kl. 17.30 imot Aston Villa (på Viaplay).