Det var Håvard Åsheims distanseskudd som sørget for FFKs trepoenger i Kristiansund. Målet kom rett etter pause, og hjemmelaget klarte aldri å komme tilbake i kampen.

Dermed ble det null poeng for laget som rykket ned fra Eliteserien i fjor. Christian Michelsens mannskap spås som opprykksfavoritter i Obosligaen av blant annet VG.

Jerv, som også rykket ned fra Eliteserien forrige sesong, gikk på en smell på hjemmebane i årets serieåpning. Grimstad-laget og Samuel Pedro reduserte med et perlemål i andre omgang, men det holdt ikke til poeng mot Ranheim.

Kåre Ingebrigtsens mannskap scoret to før pause, og trønderne stakk av med en 2–1-seier på bortebane.

Nyopprykkede Moss spilte 0–0 hjemme mot Start, mens det også ble målløst i oppgjøret mellom Mjøndalen og Åsane.

Sandnes Ulf slo Skeid hele 4–1 da Oslo-laget måtte klare seg med ti mann i 65 minutter.