– Charlotte reiser ikke til et VM for å se på og lære. Hun reiser ikke til VM med skavanker. Der er vi enige, sier svenskenes trener Magnus Ingesson til Aftonbladet.

Kallas oppladning til det kommende verdensmesterskapet har ikke vært helt optimal. I november ble hun smittet av coronaviruset og har kjempet lenge for å komme seg tilbake.

Først i Lahti for to uker siden sesongdebuterte Kalla i verdenscupsammenheng, der hun imponerte med syvendeplass på den individuelle distansen.

Så, forrige helg i Falun, dukket det opp nye problemer ryggen til Kalla, som gjør at den svenske 33-åringen står over det kommende svenske mesterskapet. VM-laget presenteres torsdag, VM-start er 25. februar.

– Det går bedre med Charlotte. Det går riktig vei, men det er ikke optimalt, sier Ingesson.

Mens de svenske sprintkvinnene har hevdet seg i helgens noe B-pregede renn i Ulricehamn, er også Frida Karlsson usikker på formen før VM. Da hun VM-debuterte i Seefeld som junior for to år siden tok hun tre medaljer av ulik valør og ga Therese Johaug en kamp helt til døra på intervallstarten i klassisk.

DEN GANG DA: Ebba Andersson, Frida Karlsson og Charlotte Kalla jubler etter å ha sikret svensk stafettgull i Seefeld. Foto: Tore Meek / NTB

Nå er situasjonen en annen.

21-åringen har slitt helt siden hun skadet seg under treningsøvelser på hotellrommet i Tour de Ski, som senere gjorde at hun avbrøt touren. Hun gjorde konkurransecomeback i Falun forrige helg, klarte aldri å hevde seg og endrer nå planen inn mot verdensmesterskapet.

I stedet for å delta i det svenske mesterskapet, gjør hun nå som Kalla i håp om å finne tilbake til formen.

– Per (Nilsson, trener), Frida og trenerne på landslaget ble enige om det. Det er lange reiser og de har en plan, sier mor og manager Mia Karlsson til SVT.

Svenske Radiosporten meldte tidligere denne uken at Frida Karlsson viste tegn på overtrening, en påstand som senere ble tilbakevist av landslagssjefen Anders Byström.

PS! Slovenia slo Sverige i spurten i søndagens lagsprint for kvinner. Norge, med Mathilde Myhrvold og Julie Myhre, endte på 7. plass.