Leo Skiri Østigård startet tre av de siste fire Napoli-kampene før VM-pausen, men måtte se hele toppkampen mot Inter fra benken da stopperkollega Amir Rrahmani nå er tilbake fra skade.

Lagkameratene i midtforsvaret slet med Romelu Lukaku, Edin Džeko og resten av Inter-angrepet fra første spilleminutt.

Matteo Darmian burde kanskje fått betongblokkene på Curva Nord til å gynge da han fikk avslutte upresset fra 7–8 meters hold. Den tidligere Manchester United-backen blåste dog ballen over mål.

Det samme gjorde Romelu Lukaku fem minutter før pause, men etter sidebyttet rev Džeko seg fri inne i feltet og stanget Federico Dimarcos innlegg kontant i nettet.

PÅ BENKEN: Leo Skiri Østigård fikk ikke noe innhopp onsdag kveld. Foto: TIZIANA FABI / AFP

En tam serieleder klarte kun få ett skudd på mål de første 89 minuttene denne kalde januarkvelden i Milano, men minuttet før full tid sprakte det som en nyttårsrakett i foten til innbytter Giacomo Raspadori. Inter-keeper André Onana sto imot som en mur, uten vernebriller.

Da var sesongens og årets første ligatap et faktum. Sist Napoli tapte i ligaen var 24. april 2022 mot Empoli. Det er 255 dager siden.

Luken lukkes

Dermed er luken ned til AC Milan i ferd med å lukkes. Før VM-pausen tronet Napoli med topp med åtte poeng. Nå er det bare fem.

For Inter ser det også brått lysere ut da de nå igjen er på skuddhold med tanke på Scudettoen. Et tap onsdag kunne skjøvet dem helt ut av toppkampen.

Det samme kunne vært sagt om Juventus hvis ikke Arkadiusz Milik hadde reddet tre poeng på onsdag da han fyrte inn et frispark fra 25 meters hold på overtid:

Tap for Bohinen og Thorstvedt

Lazio var også med i toppen før onsdagens kamper, men de røk på et overraskende 1–2-tap mot Lecce. Roma klatret dermed helt opp i ryggen på sin byrival med 1–0-seieren over Bologna.

Ola Solbakken var ikke med for José Mourinhos lag. Han gikk fra Bodø/Glimt til Roma 1. januar.

Både Emil Bohinen (Salernitana) og Kristian Thorstvedt (Sassuolo) startet derimot for sine lag, men ingen av dem kunne legge ut en seierspost på Instagram onsdag kveld. Salernitana tapte 1–2 mot AC Milan og Sassuolo røk med samme sifre mot Sampdoria.