Ceferin gjenvalgt som UEFA-president

Sloveneren fikk fire nye år i toppvervet.

Aleksander Ceferin ble gjenvalgt som UEFA-president torsdag. Aleksander Ceferin ble gjenvalgt som UEFA-president torsdag. Foto: Laurent Gillieron / TT NYHETSBYRÅN

Slovenske Aleksander Ceferin ble torsdag gjenvalgt som president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Han hadde ingen motkandidater.

Valget på UEFA-kongressen i Roma var dermed av det udramatiske slaget.

Ceferin ble for første gang valgt som president i 2016 i kjølvannet av Michel Platinis utestengelse. Den gang slo han den daværende visepresidenten Michael van Praag overlegent (42 mot 13 stemmer).

I likhet med Ceferin står ungareren Sandor Csanyi uten utfordrere til posisjonen som visepresident. Han har vært visepresident siden februar i fjor og stiller til gjenvalg.

Lanserer egen strømmetjeneste

I forbindelse med valget røpte Ceferin at UEFA nå jobber med en ny strømmetjeneste som skal sende fotballkamper verden rundt.

Plattformen, som kalles over-the-top (OTT), kommer til å bli lansert i løpet av de neste seks månedene.

Han fortalte også at de jobber med teknologiske selskaper, som det kinesiske internettselskapet Alibaba, for å utvikle flere ideer.

51-åringen varslet videre at UEFA-ledelsen "er klare over at en revolusjon er på gang", og opplyste at de er i en prosess med å inngå historiske samarbeidsavtaler med verdensledende selskaper på strømmeområdet.

Slovenske Ceferin hadde ingen motkandidater da han ble gjenvalgt torsdag.

– Takk til alle som har tro på meg. Jeg er både rørt og beveget, sa Ceferin.

(©NTB)