Landslagsspilleren fikk sin første store mulighet mot Lillestrøm allerede etter syv minutter. Fra kort hold satte hun ballen over mål.

Hennes andre sjanse satt kontant i nota etter et mønsterangrep. 27 minutter var spilt da Marie Dølvik Markussen ble spilt fri på høyrekanten. Hun valgte å gå for et tidlig innlegg som Jensen hadde «luktet». 24-åringen bredsidet ballen i mål. Vakkert og viktig.

Der og da var Vålerenga tilbake på toppen av tabellen etter at Rosenborg fullførte jobben mot Avaldsnes en drøy time tidligere og la press på Oslo-laget i gullkampen.

Nå er Vålerenga ett poeng foran og med to kamper igjen blir det drama helt til slutt i Toppserien. Vålerenga har igjen Lyn borte og Arna-Bjørnar hjemme, og resultatene i de motsatte kampene peker i retning av klubbens første seriegull: 2–0 hjemme over Lyn og 3–0 borte over Arna-Bjørnar. For Rosenborg gjenstår Sandviken (h) og Klepp (b).

Synne Jensen sto med beskjedne to seriemål på 15 kamper før i kveld – uvant for 24-åringen som var storscorer i fjor med 16 mål på 22 kamper for Røa.

– Det har ikke blitt så mange mål i år, men det har blitt bedre og bedre utover sesongen. Når du går til en ny klubb så er det mye å venne seg til. Det har tatt lengre tid enn før for meg, samtidig spiller jeg i en annen posisjon, sier Jensen, som gleder seg til innspurten.

– Det blir veldig spennende, og er noe vi gleder oss til. Det er jo en situasjon som er kul å være i, sier 24-åringen.

SE SÅ GLAD! Synne Jensen jubler etter å ha sendt Vålerenga i føringen mot Lillestrøm og Justine Vanhaevermaet (t.h.). Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Drama til siste slutt

Rett før pause var Rikke Madsen nest sist på en kontring da hun serverte Sigrid Heien Hansen. Midtbanespilleren satte ballen mellom beina på LSK-keeper Ida Norstrøm.

Vålerenga fortsatte å presse LSK etter pause. Før tre minutter av 2. omgang var spilt nølte ikke Dejana Stefanovic da en corner endte opp i beina på henne. Fra kort hold satte hun inn 3–0-målet.

Da virket det som VIF var «forsynt». Sofie Roman Haug satte inn reduseringen med en fin heading på en corner i 74. minutt, før Vålerenga slo kontant tilbake. Innbytter Ajara Nchout Njoya – toppscorer i serien – satte inn sitt 10. for sesongen etter ha blitt spilt fri av Sherida Spitse.

En annen innbytter, Thea Kyvåg, reduserte til 4–2 fem minutter før slutt, men LSK skapte fint lite i kveld og er hektet av i gullkampen.

– Siden vi lot så mange spillere gå fra klubben så var det forventet at ikke vi skulle dominere som vi har gjort. Men jeg skulle ønsket at vi var litt nærmere og prestere i de toppkampene enn det vi har gjort, sier LSK-trener Hege Riise.

Hun tør ikke å spå hvem som tar gullet som de siste seks årene har gått til LSK.

VIF-trener Jack Majgaard Jensen var fornøyd med det meste – bortsett fra det siste kvarteret. Det irriterte dansken.

– Vi er glade for seieren i dag, det var en veldig bra prestasjon i store deler av kampen. Det skal vi nyte. Vi slapper av seieren er klar. Det kan være at tankene allerede var på Champions League-kvalifiseringen som kommer på onsdag. Det var litt irriterende, faktisk, at vi ikke fullførte kampen, sier VIF-treneren.

– Ett poengs ledelse på Rosenborg og Lyn og Arna-Bjørnar i de to siste. Det skal vel holde?

– Det får vi se.

Slik avgjøres gullkampen: 17. serierunde, 7. november: Rosenborg-Sandviken Lyn-Vålerenga

18. serierunde, 15. november: Vålerenga-Arna-Bjørnar Klepp-Rosenborg