WBA - Manchester United 1–2

Scoringer av Romelu Lukaku og Jesse Lingard sørget for at Manchester United slo West Bromwich 2-1 i Premier League og tok med tre poeng hjem til Old Trafford.

– Jeg mener vi fortjente seieren i dag. Vi var det beste laget. West Bromwich viste at de er farlige i luften, men etter at de reduserte tok vi kontroll over kampen igjen, sa United-manager José Mourinho etter kampslutt, ifølge BBC.

Med seieren er avstanden opp til serieleder og byrival City på elleve poeng, det samme den var før helgens runde.

Tabelltreer Chelsea er tre poeng bak «de røde djevlene». Et skår i gleden for bortelaget var at United-backen Antonio Valencia måtte ut med en skade 20 minutter ut i 2. omgang.

Tidligere WBA-spiss Lukaku scoret kampens første i det 28. minutt. Deretter sikret Lingard 2-0 via vertenes Ahmed Hegazy kun åtte minutter etter. Gareth Barry reduserte et knapt kvarter før slutt etter corner.

Flere scoringer ble det ikke i søndagens kamp. United hadde ikke veldig mange store sjanser, men effektiviteten til Mourinhos mannskap viste seg avgjørende.

José Mourinho og Manchester United er fortsatt 11 poeng bak serieleder Manchester City. Foto: DARREN STAPLES / X90183

Vakkert hodestøt

West Bromwich blir stående på 14 poeng etter 18 runder. Laget har to poeng opp til trygg plass i Premier League.

United spilte West Bromwich-spillerne lave i åpningskvarteret, men den første store sjansen kom ikke før etter en knapp halvtimes spill. Marcus Rashford fikk rom ute på venstrekanten, dro ballen over på høyrefoten og la inn til Lukaku. Belgieren stanget ballen vakkert i høyre kryss til 1-0. Det var spissens tiende seriemål i United-drakten.

Vertenes Salomón Rondón var nær redusering fem minutter etter baklengsmålet, men 28-åringen fikk ikke avsluttet fra kort hold. United-back Valencia fikk klarert med nød og neppe etter litt klabb og babb foran kassen.

Det var United som også skulle få kampens andre nettkjenning. Jesse Lingard testet skuddfoten, men engelskmannen trengte hjelp fra foten til Hegazy for å få mål. Retningsforandringen satte West Brom-keeper Ben Foster helt ut av spill. Den tidligere United-keeperen måtte fortvilet konstatere at ballen spratt inn i nettet.

Redusering

United så ut til å ha god kontroll, men vertene begynte å yppe seg et stykke etter hvilen. Etter 55 minutter slo unggutten Oliver Burke et farlig innlegg fra høyre, men lagkamerat Rondón rakk bare nesten fram. Bortelaget slapp med skrekken.

Marcus Rashford fikk en god mulighet kort tid etter, men den fotrappe angriperen skjøt like utenfor høyre stolpe etter kombinasjonsspill fra Valencia og Lingard i forkant. Lingard fikk selv en god mulighet like etter, men avslutningen fra god posisjon gikk rett i fanget på Foster.

Litt ut av intet fikk hjemmelaget sin redusering etter 77 minutter på The Hawthorns. Den tidligere Everton- og Manchester City-spilleren Barry pirket inn 1-2 fra kort hold etter corner.

Vertenes Jay Rodriguez fikk en god mulighet fem minutter før slutt, men headingen hans gikk like utenfor venstre stolpe. West Brom-spillerne jaktet utligning i hektiske sluttminutter, men United holdt unna og tok med seg tre viktige poeng.