Arsenal-kapteinen selges etter ni år

Laurent Koscielny har funnet seg ny klubb. Etter å ha nektet å være med Arsenal til USA i sesongoppkjøringer, ble han tirsdag klar for Bordeaux.

Laurent Koscielny går fra Arsenal til Bordeaux. Laurent Koscielny går fra Arsenal til Bordeaux. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix

I en pressemelding fra Arsenal kom det i midten av juli frem at klubbkaptein Koscielny nektet å være med troppen til USA etter at klubben avviste franskmannens overgangsforespørsel.

Nå har sagaen omsider fått en slutt. Koscielny, som har spilt for Arsenal i ni sesonger, vender hjem til Frankrike og toppklubben Bordeaux. Det bekrefter Arsenal på sitt nettsted.

Prislappen for midtstopperen ligger på drøye 49 millioner kroner, ifølge flere britiske medier. Koscielny hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten med Arsenal.

Koscielny kom til Arsenal fra Lorient for rundt ti millioner pund i 2010 og har spilt 353 Premier League-kamper for de rødkledde fra London. Han spilte ikke for Frankrike under fotball-VM i 2018, der landet vant, men var med på å tape finalen i Europaligaen mot Chelsea.