Amerikanerne vant 5-4 etter straffeslag. USA fikk dermed en god start på mesterskapet, selv om seieren mot Canada satt langt inne.

Amerikanerne var ikke våkne i egen sone i starten av kampen, noe Canada utnyttet allerede etter 47 sekunders spill. Pierre-Luc Dubois sørget for tidlig canadisk 1-0-ledelse.

Canada fortsatte deretter å være det dominerende laget på isen. Ryan O'Reilly doblet ledelsen 12.23 ut i åpningsperioden, før USA reduserte minuttet senere ved Anders Lee.

• Lørdag åpner Norge mot Latvia. Dette tror ekspertene om Norges VM-sjanser:

USA våknet

I annen periode fikk USA spillet til å sitte bedre og satte to pucker bak den canadiske keeperen Darcy Kuemper. 2-2-utligningen sto Dylan Larkin bak etter kun 43 sekunder av perioden, mens Johnny Gaudreau sendte USA i ledelsen ti minutter senere.

Da virket Canada rystet, og så ikke ut til å ha noe godt mottrekk på amerikanernes spill. Samtidig sto Keith Kinkaid solid i USAs mål og stoppet lenge det som kom av canadiske avslutninger.

To minutter før periodeslutt sørget likevel Anthony Beauvillier nærmest ut av ingenting for 3-3.

Den store helten

Detroit Red Wings-stjernen Dylan Larkin satte inn sitt andre mål for kvelden da han ga USA ledelsen 4-3 tre minutter ut i siste periode. På det tidspunktet hadde fire av tolv amerikanske forsøk gått i mål bak Canadas keeper Darcy Kuemper, som trolig må tåle kritikk for sin innsats i kampen.

Canadas Colton Parayko utlignet til 4-4 da det gjensto ti minutter av tredje periode. Flere mål ble det ikke i den ordinære spilletiden, eller i den påfølgende forlengningen. Dermed gikk kampen til straffeslag.

Der avgjorde amerikanske Cam Atkinson kampen og ble den store helten.

Dermed tok USA med seg to poeng fra åpningskampen, mens Canada måtte nøye seg med ett.

Russland knuste Frankrike

I en annen kamp fredag kveld, herjet Russland med Frankrike og vant 7-0 i sin åpningskamp.

Frankrike hadde lite å stille opp med i kampen mot Russland i den danske hovedstaden i åpningskampen i gruppe A.

Russland ledet 3-0 etter den første perioden etter mål av Kirill Kaprizov, Pavel Butsjnevitsj og Jevgenij Dadonov.

I annen periode satte Kaprizov inn sitt andre for dagen da han økte til 4-0, som også sto seg til tredje periode.

Aleksandr Barabanov, Maksim Sjalunov og Artjom Anisimov scoret hvert sitt mål i den siste perioden, og sørget for at Russland fikk en komfortabel start på årets ishockey-VM.

I tillegg til Frankrike er også Sveits, Østerrike, Hviterussland, Tsjekkia, Slovakia og Sverige i gruppe A.