Det betyr at Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær ikke får sitt drømmetreff mot Molde. Han ville gjerne møte gamleklubben og sin tidligere assistenttrener Erling Moe, trolig av både hyggelige og sportslige omstendigheter. Solskjær får på papiret langt tøffere motstand:

Serie A-toer Milan og tidligere Manchester United-spiller Zlatan Ibrahimovic står på motsatt halvdel med Old Trafford-oppgjøret først.

Skandinavene krysset aldri sine veier i United: Svensken dro til Los Angeles Galaxy i den amerikanske ligaen i mars 2018, ni måneder før Solskjær erstattet José Mourinho i managerstolen.

Gigantene fra England og Italia møtes i europeisk sammenheng for sjette gang. Fire av de tidligere oppgjørene – alle i Champions League/forløperen Serievinnercupen – har endt med Milan-avansement. Vinteren 2010 var forrige møte. Da endret Manchester United statistikken og tok seg overbevisende videre med 7–2 sammenlagt.

Mens Molde var siste lag ut av bollen under trekningen i Sveits fredag ettermiddag, og dermed var spenningen utløst allerede: Den norske Europa League-sensasjonen møter turneringsdebutant Granada med kampen i Spania først.

– Jeg skal være så ærlig å si at Granada var ikke ett av lagene jeg håpet på. Det var mer i retning av Slavia Praha og Young Boys. Så Granada var nok dem som ropte høyest, sier Molde-trener Erling Moe til VG etter å ha landet i Spania, der Molde fortsetter treningsleiren i Benidorm frem til bortekampen om snaut to uker.

Han var glad for å unngå Solskjær og Manchester United.

– Jeg håpet å slippe United. «Happeningen» og oppmerksomheten hadde vært fantastisk. Men jeg håpet på lettest mulig motstand, der sjansene er størst for å gå videre. Jeg kjenner ikke Granada veldig mye fra før, så vi må se dem før vi gir tydeligere svar, sier Moe dagen etter råsterke 2–0 mot Hoffenheim:

Viasports La Liga-ekspert Petter Veland mener Granada er favoritt i kraft av å være midt i sesong, noe Molde ikke er, men tror mulighetene til stede for en ny europeisk skalp .

– Sammenlignet med Hoffenheim, som Molde har vist seg kapable til å slå over to kamper, vil jeg si det er ganske likt. Granada er på tannkjøttet og mistet tre spillere i suspensjon i går. Og da snakker vi kapteinen, visekapteinen og toppscoreren, sier Petter Veland og lister opp Germán Sánchez, midtbanespiller Montoro og Yangel Herrera.

Spania-eksperten beskriver Granadas spillestil som direkte, kontringsbasert og Atlético-inspirert. Men etter jul har ikke formen vært god.

– Det er helt nytt for dem å alternere mellom serie, cup og Europa-spill. Det er nok årsaken til dalende form og den relativt prekære skadesituasjonen. Før jul hadde de mer energi og sto distansen ut. De siste to månedene har det vært langt mindre solid defensivt, påpeker Veland – og mener cuptapet for Barcelona, der de gikk fra 0–2 til 2–2 og tap i ekstraomganger, er litt symptomatisk for Granada den siste tiden:

Samtidig er det umulig å fastslå nå hvor Moldes hjemmekamp spilles. Men at de får bortekamp først, gir iallfall mest mulig tid til hjemmekampen 18. mars – som kan bety at innreiserestriksjonene for toppidrettsutøvere er endret.

Uansett reiser Molde altså fra bragden i Tyskland til Spania for å trene der. I «hjemmekampen» mot Hoffenheim leide de Villarreals bane. Den er opptatt nå – siden den spanske klubben selv spiller hjemmekamp mot Dinamo Kiev 18. mars.

Flere nordmenn skal i aksjon i Europa Leagues 8-delsfinale: Martin Ødegaard og Arsenal reiser til Hellas for å spille mot Olympiakos. Jens Petter Hauge er også Milan-spiller, men er ikke aktuell for United-kampene. Han ble ikke inkludert i klubbens Europa League-tropp til sluttspillet.

Her er trekningen av 8-delsfinalene:

Ajax – Young Boys, Dinamo Kiev – Villarreal, Roma – Shakthar Donetsk, Olympiakos – Arsenal, Dinamo Zagreb – Tottenham, Manchester United – Milan, Slavia Praha – Rangers, Granada – Molde.

Laget som er nevnt først, spiller hjemme først. Kampdagene er 11. mars og 18. mars.

Rettelse: I en tidligere publisert versjon av denne saken, sto det at Andreas Vindheim spilte for Europa League-deltager Slavia Praha. Bergenseren spiller derimot for Sparta Praha. Rettelsen ble utført fredag 26. februar, klokken 14.27.