Ifølge CBS sports er det Utah Jazz-spilleren Rudy Gobert som skal være smittet med viruset.

NBA har nå satt hele NBA-sesongen 2019–20 på vent. Kampene som allerede var i gang onsdag kveld amerikansk tid, blir spilt ferdig.

Onsdagens kamp mellom Oklahoma City Thunder og Utah Jazz blir utsatt. Spillere og andre tilknyttet lagene fikk beskjed om å forlate Chesapeake Energy Arena, mens en avgjørelse rundt en eventuell utsettelse eller avlysning ble tatt. Den smittede spilleren var ikke til stede.

Kunngjøringen kom over høyttaleranlegget litt senere. I forkant av kampen hadde lagene opplyst at Gobert og Emmanuel Mudiay ikke kom til å spille på grunn av sykdom.

Franske Gobert ble kåret til årets defensive spiller både i 2018 og 2019.

NBA opplyser i en pressemelding at de vil bruke den kommende tiden til å finne ut hva som er «neste steg». Inntil videre er alt spill satt på vent.

Flere av spillerne er i sjokk etter nyheten – både om at Gobert hadde testet positivt og om at sesongen er suspendert.

– Vi avlyser sportsarrangementer, skole, jobb og så videre. Hva vi egentlig bør gjøre er å avlyse 2020! Det har vært tre røffe måneder. Gud velsigne dere og ta vare på hverandre, skriver LeBron James og referer til at hans gode venn Kobe Bryant gikk bort i januar.

– Har akkurat snakket med Rudy på telefonen. Han har det bra. La oss ikke få panikk. Elsker dere alle, skrev franske Evan Fournier, som spiller i Orlando Magic.

– 2020 har vært et veldig dårlig år. Ta dere i vare, folkens, skriver kometen Luka Doncic fra Dallas Mavericks.

– Dette er galskap. Jeg ber for alle i disse tøffe tider, skriver Atlanta Hawks-spiller Trae Young.

(©NTB)