Både Manchester United og Arsenal tapte lørdag, det hjalp ikke at Martin Ødegaard scoret et fantastisk mål. Tottenham var derimot veldig effektive da de møtte Steven Gerrards Aston Villa.

Dette var Villas fjerde strake tap. I november i fjor fikk Dean Smith sparken etter fem strake tap.

Det var Tottenhams kveld, ikke i spill, men mål. Og det holder det.

Allerede etter tre minutter scoret Son Heung-Min.

– Vi visste det kom til å bli en tøff kamp. I 1. omgang slet vi skikkelig. Men vi visste vi kunne spille bedre i 2. omgang og at mulighetene ville komme, sier Son på TV 2s sending etter kampen.

Etter sidebyttet brukte svenske Dejan Kulusevski fem minutter før han banket inn det andre målet fra skrått hold med sitt skarpe venstreben.

Så var det tid for mer Son-show: 0–3 etter 66 minutter, 0–4 og hat trick etter 72 minutter.

GLAD MANAGER: Tottenhams Antonio Conte. Foto: REBECCA NADEN / Reuters

På den andre scoringen serverte Harry Kane Dejan Kulusevski et viderespill med hodet. Svensken fikk ballen i benene og skjøt fra syv-åtte meter, han satte den i det lengste hjørnet forbi keeper Martinez.

Og det var litt mot spillets gang, for etter den første Tottenham-scoringen var det Aston Villa som regjerte på eget gress i 1. omgang. Philippe Coutinho leverte en sterk omgang, og hjemmelaget hadde flere målsjanser.

TUNGT: Aston Villa-manager Steven Gerrard fikk på sitt fjerde strake tap i Premier League. I skyggen bak Antonio Conte lørdag. Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Tottenham hevet seg i 2. omgang, og etter 66 minutter brukte Harry Kane hodet til å servere igjen. Son fikk ballen fint i benene da han stormet mot mål og satte ballen sikkert i nettet fra fem-seks meter.

Alle de syv øverste klubbene i Premier League har mellom 30 og 32 spilte kamper etter denne helgen.

Manchester City, Liverpool og Chelsea har festet et solid grep om de tre øverste plassene. Og etter storseieren lørdag kveld er Tottenham tre poeng foran Arsenal, som har en kamp mindre spilt, men ti mål i dårligere målorskjell. West Ham og Manchester United er seks poeng bak Tottenham, med like mange kamper.