– I kveld var det klasseforskjell på lagene. Barcelona dessverre ikke i nærheten av å gjøre denne kampen spennende, uttalte TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre umiddelbart etter kampslutt.

Barcelona uten Messi. Han er i PSG. Ferdig med det.

Bortelaget Bayern München innledet småfrekt, med høyt press. Barcelona famlet under det. Men var langt fra uefne da de kom ut av det med ballen i behold. Det var heller ikke Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen (29) da han - med høyre hånd og tinning - refleks-reddet et volleyskudd fra Leroy Sané (25) i 19. spilleminutt.

Kampens første gode målsjanse.

Syv minutter senere oppsto kaos foran og rundt ter Stegen. Thomas Müller og Jamal Musiala (18) sørget for det. Straks etter en reprise av samme scene. Barcelona virket ikke rystet. Men heller ikke særlig solid rundt egen 16-meter. Så satt den. Thomas Müller (32) rev seg lett løs, skjøt fra et par og tjue meter. Ballen endret retning etter å ha truffet en skuddredd (?) Eric Garcia (20) i ryggen, og det satte ter Stegen ut av spill.

0–1 i 33. spilleminutt. Müllers 49. scoring i Champions League, ifølge TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre.

Ifølge hans kolleger i rettighetskanalens pausestudio var de første 45 minuttene en noe slapp affære, der hjemmelaget på tidligere fryktinngytende Nou Camp var slappest. Solveig Gulbrandsen mente at Bayern hadde styrt det meste, egentlig - og hun hadde vel rett i det.

– Det laget her er tynt i forhold til de beste i Europa, slik jeg ser det, mente hennes ekspertkollega Morten Langli - og tilføyde at slik har det vel vært en stund.

Sant nok.

Spørsmålet var nå om Ronald Koemans delvis skadepregede og økonomisk skakkjørte Barcelona ville være i stand til å gjøre ord til skamme de neste og siste 45 minuttene.

– De danser gjennom Barcelona-forsvaret der, kommenterte Myhre etter syv minutter av 2. omgang.

Robert Lewandowski/Leroy Sané - avslutning fra Sané. Uten ter Stegen som målvakt, ville det etter alt å dømme stått 0–2. Det gjorde det midlertid noen sekunder senere. Musiala klinket ballen i stolpen til venstre for ter Stegen - pang - og deretter havnet ballen rett i bena på Lewandowski.

Og fra den polske toppscorerens ben var veien kort til Barcelonas vid åpne mål. Vel å merke 13 måneder etter Bayerns 8–2 over Barcelona.

Ronald Koeman benyttet nå anledningen, for å si det slik, til å sette inn et par tenåringer (til). Det satte noe mer fart i nederlenderens ellever, og underholdningen tok seg opp.

Seks minutter før slutt scoret Lewandowski sitt andre mål for kvelden, omtrent etter samme forspill og på samme vis som hans første: Stolpeskudd, returen i bena på Lewandowski - ter Stegen sjanseløs igjen.