De fire nordmennene i Sarpsborg 08s startoppstilling har ekstra god grunn til å feire nasjonaldagen etter tre råsterke poeng i toppkampen mot Lillestrøm. I kompaniskap med fire dansker, to svensker og den ivorianske artisten Christopher Bah vant blåtrøyene fortjent.

Bakerst sto Anders Kristiansen nærmest som en levende vegg i avslutningsminuttene.

– Det er det jeg drømmer om, elsker og grunnen til at jeg trener. Det er ubeskrivelig og fantastisk gøy å være keeper når det blir som dette, sier Kristiansen til VG etter flere kampavgjørende redninger.

STORSPILTE: Anders Kristiansen hadde grunn til å være fornøyd etter kampslutt. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Etter en målløs første omgang styrte Bjørn Inge Utvik en corner i mål bare to minutter ut i den andre. Deretter fulgte Joachim Soltvedt Sarpsborg-kapteinens eksempel, da venstrebacken avsluttet et langt løp med en elegant lobb til 0–2.

På tribunen ga Kanarifansen høylytt uttrykk for frustrasjon over hjemmelagets prestasjon.

– Sarpsborg er bedre enn oss, starter LSK-trener Geir Bakke et intervju med VG drøyt 15 minutter etter kampslutt.

– Vi har initiativet litt i første omgang, og mot slutten da vi ikke har noe å tape, men vi hadde ikke kraft nok til å få reduseringen tidligere. Da blir veien for lang til å ta dem igjen.

Thomas Lehne Olsen ble hvilt fra start på grunn av lørdagens cupfinale mot Brann. På stillingen 0–2 fikk spissprofilen klarsignal fra trener Geir Bakke til å entre gressmatten.

Olsen kjempet for redusering, men 31-åringen fra Moelv ble effektivt stoppet av et sterkt Sarpsborg-kollektiv og keeper Kristiansen.

FORTVILET: Kanarifansen likte ikke det de så mot Sarpsborg. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Også Ruben Gabrielsen og Akor Adams var nære scoringer for LSK, men avslutningene fra kloss hold ble begge avverget med sterke reaksjonsredninger fra bortelagets burvokter.

På overtid klarte omsider Adams å kjempe inn 1–2 for hjemmelaget, men scoringen kom for sent for romerikingene.

Med resultatet avanserer Sarpsborg forbi LSK på tabellen og inntar 4.-plassen. Vertene ligger som nummer fem etter 12 av 21 mulige poeng.

SKUDD: Akor Adams satte inn 1–2 på overtid for LSK. Dette er fra et av hans andre skuddforsøk. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG