Solberg vant den portugisiske VM-runden både i 2014 og 2016. I 2015 gikk stallkamerat Johan Kristoffersson til topps, og hadde til slutt Solberg nærmest seg på resultatlista.

Banen i Portugal er den eneste på årets VM-kalender der østfoldingen har to triumfer.

– Jeg elsker banen i Montalégre. Jeg har vunnet der to ganger, og i fjor sto jeg i pole position og ledet finalen før en punktering ødela for meg. Nå ser jeg fram til å reise tilbake og fullføre den jobben, sier Solberg.

Han beskriver banen i Montalégre slik:

– Banen byr på rallycross av gammelt merke; den har vanskelige svinger på forskjellig underlag og et alternativspor som kommer allerede i første sving. I tillegg er det utfordringer for motorene med 1000 meters høyde. Jeg liker at det er teknisk, og at man må stole fullt og helt på bilen for å lykkes.

Montalégre-løpet i 2014 var det første noensinne i rallycross-VM. To VM-titler senere er Petter Solberg på annenplass i førermesterskapet etter sesongåpningen i Barcelona sist.

Der ble nordmannen offer for ureglementert kjøring av svenske Mattias Ekström, som etter løpet ble diskvalifisert for manøveren, og Solberg endte på femteplass.

– Det som skjedde i Barcelona var ikke slik jeg hadde ønsket, men det løpet er historie nå, sier østfoldingen, som har gjort flere justeringer på bilen for å stå enda bedre rustet denne helgen.

VM-runden i Portugal er sesongens annen av totalt tolv. Løpet avvikles med to innledende heat lørdag samt to nye heat etterfulgt av semi- og finale søndag ettermiddag.

(©NTB)